Εικοσιπέντε παιδιά γυμνασιακής και λυκειακής εκπαίδευσης με Ελληνορθόδοξη Παιδεία από τη Παλαιστίνη, υποδέχτηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Οι μαθητές που φοιτούν στο σχολείο του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες στην Κρήτη, φιλοξενούμενοι του δήμου Χερσονήσου και του Προέδρου του Παγκρήτιου Συλλόγου Ελλήνων Αιγυπτιωτών και Φίλων, επίτιμου σχολικού συμβούλου, Ηλία Παβλούση.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης καλωσορίζοντας τους μαθητές από την Παλαιστίνη και τον καθηγητή τους π. Γαβριήλ, ανέφερε ότι οι δεσμοί μεταξύ του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και του Πατριάρχη Θεόφιλου του Β΄ είναι ισχυροί.

«Οι σχέσεις μας με το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων είναι εξαίρετες και θέλουμε να αναπτυχθούν περαιτέρω. Υποδεχόμαστε σήμερα τα παιδιά του γυμνασίου και του Λυκείου του Πατριαρχείου μας στα Ιεροσόλυμα, και ευχόμαστε η διαμονή τους να είναι όσο το δυνατόν καλύτερη» ανέφερε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε:

«Είναι συγκινητικό για όλους εμάς που σπουδάζεται στο Ελληνορθόδοξο Σχολείο του Πατριαρχείου μας, και στηρίζουμε τέτοιες πρωτοβουλίες του Πατριάρχη κ.κ. Θεοφίλου. Εσείς, από αυτή την μικρή και ευαίσθητη ηλικία είστε οι καλύτεροι πρεσβευτές της Ελλάδας και της Κρήτης μας».

Στην σημερινή εκδήλωση το παρόν έδωσε και ο αντιδήμαρχος Χερσονήσου Γιώργος Μακράκης υπεύθυνος για την λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων στο Κοκκίνι Χάνι όπου και φιλοξενούνται οι Παλαιστίνιοι μαθητές.

Εξάλλου ο κ. Παβλούσης μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλου στον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και τον λαό της Κρήτης, ενώ ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Περιφερειακό Σύμβουλο Ηρακλείου Κώστα Μπαντουβά για την προσφορά τουριστικού λεωφορείου ώστε να μετακινούνται οι μαθητές κατά την διαμονή τους στο νησί, και τον δήμο Χερσονήσου για την φιλοξενία.