Στο 90% ανέρχονται πλέον οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη στους επόμενους 12-18 μήνες, σύμφωνα με έκθεση της Citi την Πέμπτη, όπου αναφέρεται ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι να συμβεί στα επόμενα δύο ή τρία τρίμηνα.

Σε έκθεσή της με ημερομηνία 25 Ιουλίου, η τράπεζα εκτιμά ότι η Ιταλία και η Ισπανία θα χρειαστούν ένα συνολικό πακέτο διάσωσης πέρα από τη οικονομική βοήθεια για τη στήριξη των τραπεζών τους.

Σε προηγούμενη πρόβλεψή της η Citi τοποθετούσε τις πιθανότητες στο 50%-75%.

\”Παραμένουμε αρνητικοί αναφορικά με την κρίση στην ευρωζώνη\”, ανέφεραν οικονομολόγοι της Citi.

Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ σε συνδυασμό με την αδυναμία της οικονομίας στην περιφέρεια της ευρωζώνης αναμένεται να προκαλέσουν περαιτέρω υποβαθμίσεις τα επόμενα δύο ή τρία τρίμηνα, πρόσθεσε η τράπεζα.

Συγκεκριμένα, προέβλεψε υποβάθμιση κατά μία τουλάχιστον βαθμίδα και από έναν τουλάχιστον οίκο αξιολόγησης της Αυστρίας, του Βελγίου, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Ιταλίας, της Ολλανδίας, της Ολλανδίας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας.

Για τις χώρες εκτός ευρωζώνης, η Citi εκτιμά ότι η αξιολόγηση των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας θα υποβαθμιστεί κατά μία βαθμίδα στα επόμενα δύο ή τρία χρόνια, ενώ και η Βρετανία αναμένεται να χάσει την αξιολόγηση AAA την ίδια περίοδο λόγω αδυναμίας της οικονομίας και δημοσιονομικών προβλημάτων.

imerisia.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook