Την παραχώρηση στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας οικοπέδου στον οικισμό Στερνών για ανέγερση εργατικών κατοικιών, αποφάσισε ο Δήμος Γόρτυνας, ακολουθώντας πιστά τις ενέργειες που είχε δρομολογήσει προς την κατεύθυνση αυτή ο πρώην Δήμος Κόφινα.

Συγκεκριμένα το Δημοτικό Συμβούλιο Γόρτυνας, μετά από έγγραφο της διοίκησης του ΟΕΚ, που ζητούσε να επαναληφθεί η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Κόφινα, άναψε το πράσινο φως και ψήφισε θετικά ώστε να παραχωρηθεί δωρεάν κατά κυριότητα στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας ένα δημοτικό οικόπεδο που βρίσκεται στη θέση Σπαρτιά οικισμού Στερνών, εμβαδού 6.302 τμ.

Να σημειωθεί πως η δωρεά αυτή θα έχει ισχύ για πέντε χρόνια και θα ανακληθεί σε περίπτωση που ο ΟΕΚ δεν ξεκινήσει την ανέγερση των κατοικιών εντός του διαστήματος αυτού, ενώ η σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου αποτελεί τίτλο για μεταγραφή στα βιβλία του οικείου υποθηκοφυλακείου.

Επίσης το σώμα εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο να υπογράψει το συμβόλαιο με τον ΟΕΚ. Μιλώντας για το θέμα αυτό ο κ. Σχοιναράκης εξέφρασε την ευχή να υλοποιηθεί σύντομα το έργο αυτό, το οποίο αναμένεται να δώσει τη δυνατότητα σε πολλά ζευγάρια στην ευρύτερη περιοχή του πρώην δήμου Κόφινα, να αποκτήσουν με προνομιακούς όρους τη δική τους στέγη.

Επίσης ο Δήμαρχος Γόρτυνας επισήμανε πως αν πάνε όλα καλά με το εν λόγο εγχείρημα, τότε θα γίνει νέα προσέγγιση στον ΟΕΚ ώστε να παραχωρηθούν δημοτικές εκτάσεις και σε άλλα δημοτικά διαμερίσματα και να κατασκευαστούν κι εκεί εργατικές κατοικίες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook