Η ελληνοαμερικανική κοινότητα θα συνεχίσει να προσφέρει βοήθεια στην Ελλάδα, τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, κατά τη συνάντησή του στη Νέα Υόρκη με εκπροσώπους της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο Προκαθήμενος της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική ανέφερε ότι, λόγω της προβλεπόμενης μακράς διάρκειας της κρίσης, θα συνεχιστεί η προσπάθεια στήριξης του ελληνικού λαού από την Ομογένεια, στα μέτρα του δυνατού, όπως είπε.

Τον Δημήτριο επισκέφθηκαν στο γραφείο του ο αντιπρόεδρος της φιλανθρωπικής μη κυβερνητικής οργάνωσης «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, επίσκοπος Διαυλείας Γαβριήλ, και ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής», Κωστής Δήμτσας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής επίσκοπος Φασιανής Αντώνιος, και εκ μέρους της φιλανθρωπικής οργανώσεως IOCC, ο εκτελεστικός διευθυντής, Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου, καθώς και ο συνεργάτης του, Πασχάλης Παπούρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, «η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πνεύμα απολογισμού και συντονισμού του έργου της φιλανθρωπικής οργανώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για την ανακούφιση του δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού και της αρωγής που παρέχεται από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής, την Εθνική Φιλόπτωχο Αδελφότητα Κυριών της Αρχιεπισκοπής, το φιλανθρωπικό οργανισμό IOCC και την Ομογένεια γενικότερα».

Στη συνέχεια, σημειώνεται ότι ο επίσκοπος Διαυλείας Γαβριήλ μετέφερε τις ευχαριστίες του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου και την ευγνωμοσύνη των δεινοπαθούντων Ελλήνων αδελφών προς την Ομογένεια για τη στήριξη που παρέχει στις δύσκολες στιγμές που διέρχεται η Ελλάδα. Ο κ. Δήμτσας ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο για τα προγράμματα και το φιλανθρωπικό έργο της «Αποστολής», ιδιαίτερα στους τομείς της παροχής τροφής και ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών προς τις ομάδες εκείνες του ελληνικού πληθυσμού που έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες.

Μετά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι της «Αποστολής» συναντήθηκαν και με την πρόεδρο της Εθνικής Φιλόπτωχου Αδελφότητος Κυριών της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Αφροδίτη Σκιαδά, την οποία ευχαρίστησαν για την πρόσφατη προσφορά της Φιλοπτώχου προς την «Αποστολή».

(greekreporter.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook