Με τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, θα συναντηθεί τη Δευτέρα στη Γερμανία ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ.

Ο κ. Γκάιτνερ πρόκειται να συναντηθεί το μεσημέρι στο νησί Συλτ με τον κ. Σόιμπλε, ενώ το απόγευμα θα μεταβεί στην Φρανκφούρτη όπου και θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον επικεφαλής της ΕΚΤ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, οι τρεις άντρες πρόκειται να συζητήσουν για τις προοπτικές της αμερικανικής, της ευρωπαϊκής και της παγκόσμιας οικονομίας.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Μόντι, σε τηλεφωνική συζήτηση που είχαν, δεσμεύτηκαν να κάνουν ότι είναι δυνατό προκειμένου να υπερασπιστούν την Ευρωζώνη.

Μπλερ: Σώστε το ευρώ

Εν τω μεταξύ, ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ κάλεσε τους Γερμανούς να σώσουν το ευρώ, ακόμη και με το τίμημα δυσάρεστων συμβιβασμών.

Η κρίση που πλήττει την Ευρωζώνη «είναι μια νέα εμπειρία, που μπορεί να συγκριθεί μόνο με αυτή του 1930. Όλες οι εναλλακτικές λύσεις είναι δυσάρεστες. Όμως, η καλύτερη λύση για την Ευρώπη και ειδικά για τη Γερμανία είναι να σώσει το ευρώ», τονίζει ο Μπλερ σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην γερμανική εφημερίδα Bild.

«Το να εγκαταλειφθεί η Ευρωζώνη σήμερα θα ήταν καταστροφικό ειδικά από οικονομικής πλευράς και όχι μόνο από πολιτικής», είπε.

Όπως υποστήριξε, δεν υπάρχει άλλη επιλογή για την Γερμανία από το να δεχτεί «μια μορφή αμοιβαιότητας του χρέους», ενώ οι χώρες που βρίσκονται σε δύσκολη θέση θα πρέπει να δεχτούν τις μεταρρυθμίσεις και να τις εφαρμόσουν σύμφωνα με ένα συγκεκριμένο και ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook