Το ντέρμπι Πλατανιάς- ΑΟΧ ανέδειξε νικητές τους «μπλε» με 1-2 χάρις στο γκολ του Δρακάκη στο 96’ κι εμείς είπαμε να κάνουμε την κριτική για κάθε παίκτη των δυο ομάδων.

Πλατανιάς

Γιάννης Λιούρδης: Θεωρητικά δεν είχε πολύ δουλειά αφού πέρα από το γκολ που δέχτηκε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου είχε να αντιδράσει μόνο σε μια αδύναμη κεφαλιά του Τσάτσου στο πρώτο 45λέπτο. Στην επανάληψη χρειάστηκε να δείξει τα καλά του αντανακλαστικά στο καλοκτυπημένο φάουλ του Ιασωνίδη αλλά στα…χασομέρια της αναμέτρησης δεν μπόρεσε να προλάβει τον Δρακάκη, που τον  «κρέμασε» και χάρισε τη νίκη στον ΑΟΧ.

 

Βασίλης Αθανασιάδης: Αμυντικά μπορεί να μην υστέρησε και να μην αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα είτε από τον Τσάτσο είτε από τον Τσεσμελή που έβγαιναν από την πλευρά του αλλά επιθετικά δεν βοήθησε όπως σε άλλα παιχνίδια αν και είχε μια καλή σέντρα στο 21’ προς τον Κατσικοκέρη.

 

Μηνάς Τζανής: Δεν έπιασε απόδοση προηγούμενων παιχνιδιών επηρεασμένος και αυτός από την γενική κακή εικόνα της ομάδας του χωρίς να σημαίνει ότι έκανε κάποιο καθοριστικό λάθος.

 

Χρήστος Παληγεώργος: Δεν κατάφερε να επαναλάβει εμφάνιση παρόμοια με τα προηγούμενα παιχνίδια όπου ήταν από τους πιο παθιασμένους της ομάδας του και σε πολλές στιγμές έδειξε να έχει αρκετά νεύρα.

 

Γιώργος Κατρανίτσας: Αμυντικά δεν αντιμετώπισε πολλά προβλήματα αν και το 1-1 ήρθε από την πλευρά του. Επιθετικά δεν είχε συμμετοχή όμοια με άλλα παιχνίδια γιατί δεν είχε την κατάλληλη βοήθεια από το Νούτσο.

 

Φαμπρίτσιο Πότσι: Έκανε αρκετά λάθη και έχασε πολλές μάχες στον χώρο του κέντρου μη μπορώντας να βοηθήσει στο οργανωτικό κομμάτι την ομάδα του.

 

Όρτα Μουνάφο: Ίσως έκανε μια από τις πιο μέτριες εμφανίσεις του με τον Πλατανιά αφού παρά την διάθεση που έδειξε δεν κατάφερε να κερδίσει πολλές μάχες στο κέντρο και να επαναλάβει εμφανίσεις άλλων παιχνιδιών.

 

Γρηγόρης Πιτσόκος: Δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του όπως σε άλλα παιχνίδια και ουσιαστικά εξουδετερώθηκε από τους αντιπάλους που δεν του έδωσαν χώρο για να δράσει.

 

Σάκης Νούτσος: Πέρασε απαρατήρητη η συμμετοχή αν και έχει το ελαφρυντικό ότι δεν είναι αριστερό χαφ. Σίγουρα το ρίσκο με την επιλογή του δεν βγήκε αφού ήταν σα να μην είχε αριστερή πλευρά στο παιχνίδι ο Πλατανιάς μιας και δεν έβγαλε φάσεις από εκει.

 

Ιγκορ Μιρτσέτα: Έχει στα συν του την εξαιρετική σέντρα που έγινε γκολ από τον Κατσικοκέρη αλλά γενικότερα εξουδετερώθηκε από τους παίκτες του ΑΟΧ.

 

Νίκος Κατσικοκέρης: Πέτυχε ακόμα ένα γκολ στο πρωτάθλημα που έδωσε την πρωτοπορία στο σκορ στην ομάδα του αλλά από εκεί και πέρα δεν τροφοδοτήθηκε κατάλληλα για να δημιουργήσει άλλους κινδύνους στην αντίπαλη άμυνα.

 

Οι αλλαγές

Στέλιος Μπαξεβάνης: Μπήκε στο παιχνίδι με σκοπό να τον «νοιώσει» η αντίπαλη άμυνα και προσπάθησε για το καλύτερο αν και η μοναδική φάση που φάνηκε ήταν αυτή στο 95’ που δεν μπόρεσε να σκοράρει.

 

Ηλίας Προβατίδης: Επηρεασμένος από τον τραυματισμό του δεν μπόρεσε να φανεί ιδιαίτερα και να βοηθήσει την ομάδα του.

 

Στέφανος Μαρτσάκης: Αγωνίστηκε ελάχιστα και δεν μπορεί να κριθεί

 

Ο προπονητής

Τίμος Καβακάς: Με το αγαπημένο του 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα με μοναδική αλλαγή σε σχέση με άλλα παιχνίδια την χρησιμοποίηση στα αριστερά του κέντρου του Νούτσου που όμως δεν «βγήκε» αφού πέρασε απαρατήρητος ο ομογενής ποδοσφαιριστής. Προσπάθησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του ρίχνοντας στην «μάχη» όλα τα επιθετικά του όπλα (Μπαξεβάνη, Προβατίδη και Μαρτσάκη) αλλά δεν είχαν αποτέλεσμα τελικά οι αλλαγές αν και ο Μπαξεβάνης είχε ευκαιρία για να σκοράρει.

 

 

ΑΟΧ

Μανόλης Καλογεράκης: Δεν είχε την πίεση που ίσως να περίμενε και ο ίδιος. Στο γκολ του Κατσικοκέρη δεν μπορούσε να αντιδράσει κι από εκεί και πέρα δεν απειλήθηκε. Στις καθυστερήσεις του αγώνα όμως η κακή του εκτίμηση στην φάση του 95’ παραλίγο να στοιχίσει στην ομάδα του.

 

Δημήτρης Παπακαστρίσιος: Από τα καλά του παιχνίδια με την φανέλα του ΑΟΧ αφού τα πήγε περίφημα αμυντικά. Επιθετικά δεν χρειάστηκε να προωθηθεί για να βοηθήσει αφού είχε εντολές να προσέχει τα νώτα του.

 

Θοδωρής Ιασωνίδης: Θετική σίγουρα η εμφάνισή του αφού απέφυγε τα λάθη και έδινε την κατάλληλη ηρεμία στην άμυνα του ΑΟΧ ενώ στο 84’ θα μπορούσε να σκοράρει με φάουλ.

 

Δημήτρης Ραπτάκης: Πέρα από την φάση του γκολ του Πλατανιά όπου «νικήθηκε» από τον Κατσικοκέρη στη συνέχεια «κέρδισε» σχεδόν όλες τις «μάχες» πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση.

 

Νίκος Μποχώνης: Είχε κι αυτός εντολές να μην προωθείτε όπως σε άλλα παιχνίδια κι έτσι δεν είχε μεγάλη συμμετοχή στο επιθετικό κομμάτι. Αμυντικά δεν απειλήθηκε από τον Πιτσόκο και «χρεώνεται» την εξουδετέρωσή του.

 

Αλέξης Σεληνιωτάκης: Αν και έκανε κάποια λάθη σίγουρα έτρεξε αρκετά μέσα στο γήπεδο, κέρδισε πολλές «μάχες» στο κέντρο και συνέχισε τις καλές εμφανίσεις του τελευταίου διαστήματος.

 

Γιώργος Αντωνόπουλος: Ίσως ήταν και το καλύτερο του παιχνίδι με την φανέλα του ΑΟΧ και το πιο ώριμο. Ήταν σταθερός σε όλη την διάρκεια του αγώνα και «κατάπιε» πολλά χιλιόμετρα. Ο παίκτης με τις πιο πολλές κερδισμένες «μάχες» και την μεγαλύτερη ίσως αγωνιστικότητα. Μετά το 58’ που έπαιξε πιο μπροστά από τα αμυντικά χαφ κράτησε μπάλα και κέρδισε πολύτιμα λεπτά για την ομάδα του.

 

Νίκος Τσεσμελής: Αν και άλλαζε συχνά πλευρές με τον Τσάτσο δεν κατάφερε να βρει πεδίο δράσης και μάλλον δικαιολογημένα αντικαταστάθηκε στο 58’.

 

Σωτήρης Τσάτσος: Παρά την διάθεσή που είχε δεν μπόρεσε να επαναλάβει εμφάνιση παρόμοια με αυτή της Χερσονήσου. «Κέρδισε» αλλά κι έχασε «μάχες».

 

Βασίλης Γωνιωτάκης: Σίγουρα η εκτελεστική του δεινότητα επιβεβαιώθηκε με τον καλύτερο τρόπο στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου όπου έφερε το ματς στα ίσα και άλλαξε αναμφισβήτητα την ροή του παιχνιδιού. Ήταν ένα γκολ που έδωσε άλλη ψυχολογία στον ΑΟΧ και τον βοήθησε να μείνει «ζωντανός» στην διεκδίκηση του παιχνιδιού. Μετά την αλλαγή του δεν συγκράτησε τα νεύρα του και αποβλήθηκε με αποτέλεσμα να τον στερηθεί η ομάδα από το  ματς με τον Ασπρόπυργο.

 

Ισαάκ Τεπετός: Έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης και σίγουρα μπορεί να μην έκανε μεγάλη εμφάνιση αλλά «πιστώνεται» την «ασσίστ» στο γκολ του Γωνιωτάκη.

 

Οι αλλαγές

Χρήστος Βουρβαχάκης: Μπήκε με σκοπό να «γεμίσει» το κέντρο και να μην επιτρέψει στους παίκτες του Πλατανιά και ιδιαίτερα στον Μιρτσέτα να κάνει παιχνίδι και τα κατάφερε περίφημα.

 

Γιάννης Δρακάκης: Χωρίς αμφιβολία είναι το πρόσωπο του αγώνα αφού μπήκε στο γήπεδο και έκρινε την αναμέτρηση. Με εξαιρετική ενέργεια στο 6ο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων απέφυγε τον Παληγεώργο και στη συνέχεια «κρέμασε» και τον Λιούρδη χαρίζοντας μια μεγάλη νίκη στον ΑΟΧ.

 

Λευτέρης Κουλάκης: Μπήκε στις καθυστερήσεις και δεν μπορεί να κριθεί.

 

Ο προπονητής

Γιώργος Προμπονάς: Σίγουρα σε μεγάλο βαθμό η νίκη του ΑΟΧ είναι και έργο δικό του. Είχε διαβάσει πολύ καλά το παιχνίδι και κατάφερε με την τακτική του να εξουδετερώσει τα ατού του Πλατανιά. Πετυχημένες και οι αλλαγές του αφού με την χρησιμοποίηση του Βουρβαχάκη «κράτησε» το παιχνίδι στο κέντρο και με την αλλαγή του Δρακάκη πήρε το ματς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook