Οι μετοχές στην Ασία, σημείωσαν άνοδο για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, με το χρηματοοικονομικό κλάδο να πρωταγωνιστεί της ανόδου, εξαιτίας της αισιοδοξίας ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες θα στηρίξουν το ευρώ.

Τα χρηματιστήρια της ασιατικής ζώνης συναλλαγών, κινήθηκαν ανοδικά καθώς σύμφωνα με αναλυτές, φαίνεται να υπάρχει μια ισχυρή διάθεση αλλά και θέληση για τη σωτηρία του ευρώ. Οι επενδυτές αναζητούν τις δράσεις εκείνες που θα καταστήσουν το ευρώ βιώσιμο, προκειμένου να επιστρέψουν δυναμικά στις αγορές μετοχών.

Δυο ανώτατοι αξιωματούχοι της ΕΚΤ, δήλωσαν ότι ο επικεφαλής της τράπεζας, Mario Draghi, θα έχει συνάντηση με τον Jens Weidmann της Bundesbank, προκειμένου να κάμψει τις αντιστάσεις του και να τον πείσει να συναινέσει στα νέα μέτρα που επιδιώκει να λάβει η ΕΚΤ και που περιλαμβάνουν νέες αγορές ομολόγων από Ισπανία και Ιταλία.

Σύμφωνα με τον Masahiko Sato, για την ώρα φαίνεται ότι μπορούμε να αποφύγουμε το χειρότερο σενάριο, που είναι αυτό της επιδείνωσης της κρίσης και της παγκόσμιας ύφεσης.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξουμε, σύμφωνα με το πρωινό σχόλιο αγοράς της FXCM, στη σημερινή δημοπρασία δεκαετών ιταλικών ομολόγων, καθώς θα μπορούσαν να προκαλέσουν αυξημένες διακυμάνσεις στις αγορές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook