Το επιτακτικό πρόβλημα της κατάρρευσης των οικονομικών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και θεσμικά ζητήματα που απασχολούν τους δήμους τέθηκαν στο τραπέζι της συζήτησης κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν σήμερα τα μέλη του Δ.Σ της Κ.Ε.Δ.Ε ,μεταξύ των οποίων και ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης και Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη.

Οι Δήμαρχοι επεσήμαναν στον Πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ ότι αν συνεχιστούν οι περικοπές στους πόρους των δήμων, το Σεπτέμβριο πολλοί δήμοι θα προχωρήσουν σε στάση πληρωμών. Επίσης ζήτησαν από τον κ. Κουβέλη να στηρίξει την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε αυτήν τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, αλλά και το ρόλο που έχει εκ των πραγμάτων αναλάβει, να διασφαλίσει δηλαδή την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ αναγνώρισε τον σημαντικό ρόλο που έχει σήμερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση τονίζοντας ότι αν δεν υπήρχε η Αυτοδιοίκηση θα έπρεπε να την ανακαλύψουμε καθώς σήμερα οι δήμοι υποκαθιστούν το απουσιάζον κοινωνικό κράτος.

Ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να περικοπούν οι πόροι των 2,7 δις ευρώ και ότι ενδεχόμενο περικοπής θα σημάνει κατάρρευση του συστήματος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ιδιαίτερα στον κρίσιμο τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης, του κοινωνικού κράτους.

Αύριο, Τρίτη και ώρα 1 το μεσημέρι, η ΚΕΔΕ θα συναντηθεί με τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα στα γραφεία του κόμματος στον Περισσό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook