Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο των Υπεραστικών ΚΤΕΛ Ανατολικής Κρήτης, κ. Μανώλη Χαχλιουτάκη, και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας, κ. Γιώργο Χαλεπάκη σχετικά «με τα συσσωρευμένα χρέη του Δημοσίου απέναντι στα υπεραστικά ΚΤΕΛ Αν. Κρήτης και τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν πλέον οι ιδιοκτήτες των λεωφορείων να αναλάβουν την μετακίνηση των μαθητών τη νέα σχολική χρονιά».

Ο κ. Χαχλιουτάκης έθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα υπεραστικά ΚΤΕΛ κατά τη νέα σχολική περίοδο. Τόνισε την δυσκολία που αντιμετωπίζουν πλέον οι ιδιοκτήτες στην μεταφορά των μαθητών, καθώς, το ελληνικό κράτος καθυστερεί αρκετά να εκδώσει εντάλματα πληρωμών με αποτελέσματα να συσσωρεύονται υπέρογκα χρέη και οι ιδιοκτήτες των λεωφορείων να αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Το κόστος του χρέους του δημοσίου για τα υπεραστικά ΚΤΕΛ της Ανατολικής Κρήτης ανέρχεται ως σήμερα περίπου στα 2.000.000 ευρώ

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Αυγενάκης δεσμεύθηκε να συνεργαστεί στενά με το προεδρείο των υπεραστικών ΚΤΕΛ Αν. Κρήτης και δήλωσε ότι « θα πρέπει να γίνει μία συντονισμένη προσπάθεια ώστε να εξασφαλιστεί το οφειλόμενο ποσό στα υπεραστικά ΚΤΕΛ της Ανατολικής Κρήτης αλλά επίσης και όποια άλλη ενέργεια απαιτηθεί για να ξεκινήσει χωρίς προβλήματα η μεταφορά των μαθητών κατά τη νέα σχολική χρονιά».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook