Από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης ανακοινώνεται ότι επειδή τις επόμενες πέντε ημέρες προβλέπεται, βάσει του δελτίου πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, να πνέουν ισχυροί άνεμοι στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης και θα είναι αδύνατη η χρήση εναέριων πυροσβεστικών μέσων, παρακαλούνται οι πολίτες για συνεχή επαγρύπνηση.

Ειδικότερα στους πολίτες και εκδρομείς συνιστάται:

1. Να μην ανάβουν φωτιές για οποιοδήποτε λόγο στην ύπαιθρο και να σέβονται τις υποδείξεις των αρχών.

2. Να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική στο τηλέφωνο 199 (χωρίς χρέωση) όταν εντοπίσουν καπνό ή φωτιά.

3. Αν βρεθούν σε χώρο πυρκαγιάς και δεν μπορούν να βοηθήσουν κατά το αρχικό στάδιο, να απομακρυνθούν άμεσα από το χώρο για τη δική τους ασφάλεια, αλλά και για να διευκολύνουν το έργο της κατάσβεσης.

Καλούνται όλοι οι πολίτες να ιδιαίτερα προσεκτικοί στις καθημερινές τους δραστηριότητες, καθώς η προστασία της ζωής και των περιουσιών μας, αλλά και του περιβάλλοντος.

Αναφορικά τέλος στη μεγάλη πυρκαγιά, που έπληξε το Σάββατο 28 Ιουλίου, περιοχές του Δήμου Αγίου Βασιλείου, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ρε-θύμνης θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρεθύμνου, τον Στρατό και την Αεροπορία, το προσωπικό της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης(Π.Ε.Ρ.), των Δήμων της Π.Ε.Ρ. των Δήμων Φαιστού και Σφακίων και όλους τους εθελοντές για τις υπεράνθρωπες και αποτελεσματικές προσπάθειες, που κατέβαλαν, προκειμένου να προφυλαχθούν οι κάτοικοι και οι περιουσίες τους από την πύρινη λαίλαπα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook