Να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση του υπουργού Παιδείας με την οποία καθορίζεται ο αριθμός των εισακτέων σπουδαστών στα τμήματα και στις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013, ζητάει το «Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης» (ΑΤΕΙΘ), με προσφυγή που κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Όπως επισημαίνει το ΤΕΙ κατά τα δύο τελευταία ακαδημαϊκά έτη ήταν μηδενικός ο αριθμός των εισακτέων στο παράρτημά του στα Μουδανιά, ενώ αντίθετα κατά το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 είχαν εισαχθεί 100 σπουδαστές και συνολικά μαζί με τα υπόλοιπα δύο τμήματα υδατοκαλλιεργειών που υπάρχουν σε άλλες πόλεις ο αριθμός των εισακτέων ανήλθε στους 500.

Υπογραμμίζεται στην προσφυγή ότι η προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση είναι αντίθετη σε πλέγμα συνταγματικών διατάξεων (άρθρα 16 και 4 Συντάγματος), καθώς η μηδενική είσοδος σπουδαστών κατ' ουσίαν επιφέρει αδρανοποίηση του Τμήματος, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν δεν έχει καταργηθεί το επίμαχο επάγγελμα το οποίο έχει κατοχυρωθεί νομοθετικά. Ακόμη, αναφέρεται στην προσφυγή ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση είναι παράνομη, καθώς δεν συνυπογράφεται από τους συναρμόδιους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Ναυτιλίας. Παράνομη όμως είναι επιπρόσθετα, καθώς πριν από την έκδοσή της δεν προηγήθηκε η γνώμη του συμβουλίου του ΤΕΙ, ιδίως ενόψει της μηδενικής εισόδου φοιτητών.

Επίσης, η επίμαχη υπουργική απόφαση πρέπει να ακυρωθεί, σημειώνεται στην προσφυγή, καθώς δεν έχει προηγηθεί της έκδοσής της γνώμη του Συμβουλίου Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΣΑΤΕ) και της συνέλευσης του ΑΤΕΙΘ.

protothema.gr από ΑΠΕ-ΜΠΕ