Αναδρομικά από την 1 η Ιουλίου θα εφαρμοστούν τα νέα ποσά στήριξης για τις αποσύρσεις οπωροκηπευτικών από την αγορά, σύμφωνα με το σχέδιο για τη διαχείριση κρίσεων που υπέγραψε και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Στη ντομάτα εγκρίνεται υψηλότερη τιμή για τη θερμοκηπιακή και χαμηλότερη γι’ αυτή που παράγεται από Ιούνιο ως τέλη Οκτωβρίου.Στη ντομάτα εγκρίνεται υψηλότερη τιμή για τη θερμοκηπιακή και χαμηλότερη γι’ αυτή που παράγεται από Ιούνιο ως τέλη Οκτωβρίου.

Πρόκειται για έναν κανονισμό με στόχο την αποτελεσματικότερη προστασία των παραγωγών οπωροκηπευτικών από τις κάθε είδους κρίσεις, με αφορμή τη διαπίστωση ότι οι ισχύουσες μέγιστες αποζημιώσεις απόσυρσης είναι υπερβολικά χαμηλές σε σχέση με τις τιμές της αγοράς και θα πρέπει να επικαιροποιηθούν.

Αυτό ισχύει ιδίως για την ντομάτα, τα σταφύλια, το βερίκοκα, τα αχλάδια, τις μελιτζάνες και τα πεπόνια. Ειδικά για τη ντομάτα, η Κομισιόν εγκρίνει υψηλότερη τιμή για τη θερμοκηπιακή και χαμηλότερη γι’ αυτή που παράγεται από τον Ιούνιο ως τα τέλη Οκτωβρίου.

Δείτε εδώ ολόκληρη την απόφαση της Κομισιόν

(agronews.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook