Στη τελική ευθεία  για την έναρξη των εργασιών ανάπλασης της περιοχής των θαλασσινών στην Αλικαρνασσό, ύστερα από την  υποβολή πρότασης, την περασμένη Παρασκευή, προς την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κρήτης.

Το έργο εντάσσεται στο Ολοκληρωμένο Σχέδιο Αστικής Ανάπτυξης «Στοχευμένη παρέμβαση Αστικής Ανάπτυξης Νέας Αλικαρνασσού» με προϋπολογισμό 2.419.454,76 Ευρώ και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2007-13 ενώ προηγήθηκε διαβούλευση με τους κατοίκους της περιοχής.

Η περιοχή παρέμβασης που θα γίνει το έργο αφορά την Πολεοδομική Ενότητα 17 (περιοχή Θαλασσινών) της Νέας Αλικαρνασσού που αποτελεί την προς βορρά συνέχεια του Σχεδίου Πόλεως της Νέας Αλικαρνασσού.

Συνοπτικά το έργο περιλαμβάνει:

•Υπογειοποίηση των εναέριων δικτύων της ΔΕΗ.

•Πλήρη ανακατασκευή των πεζοδρομίων στις οδούς Σταδίου, Δωδεκανήσου, Δημοκρατίας, Ηρακλείτου και Αβάρας, τα οποία θα έχουν πλάτος κυμαινόμενο ανάλογα με το πλάτος του δρόμου και θα επιστρωθούν με λευκές ή έγχρωμες τσιμεντόπλακες που περιέχουν ψυχρά υλικά.

•Κατασκευή οδηγού πορείας τυφλών και ράμπες στα πεζοδρόμια των οδών που αναφέρθηκαν παραπάνω για την διευκόλυνση της κίνησης των ΑΜΕΑ.

•Κατασκευή διαβάσεων πεζών και δημιουργία θέσεων στάθμευσης στις οδούς που αναφέρθηκαν παραπάνω.

•Κατασκευή δικτύου Ηλεκτροφωτισμού και τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων.

•Κατασκευή αγωγών ύδρευσης και αποχέτευσης ακαθάρτων – όμβριων με τα αντίστοιχα φρεάτια σε όλο το τμήμα της Π.Ε. 17 που θα γίνουν οι παρεμβάσεις.

•Τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού, όπως καθιστικό, καλάθι αχρήστων στα πεζοδρόμια

•Εγκαταστάσεις νέων δεντροστοιχιών στα πεζοδρόμια και κατασκευή αυτοματοποιημένου υπόγειου δικτύου άρδευσης.

Με την υλοποίηση του έργου αυτού:

1.διαμορφώνεται ένα κατάλληλο περιβάλλον για την ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή της περιοχής

2.δημιουργείται ένα σύγχρονο αστικό περιβάλλον όπου θα σέβεται τον απλό πολίτη καθώς και τους πολίτες με ειδικές ανάγκες, αφού δημιουργείται ομοιογενές δίκτυο πεζοδρομίων,

3.γίνεται σωστή διαχείριση της κυκλοφορίας και της στάθμευσης των αυτοκινήτων,

4.δημιουργούνται επαρκής ζώνες καθιστικού και περιπάτου και εξυπηρετούνται άτομα με ειδικές ανάγκες.

5.Βελτιώνεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής και ειδικά των ατόμων με ειδικές ανάγκες,

6.Εκσυγχρονίζεται το δίκτυο υποδομής με την κατασκευή τόσο των δικτύων ύδρευσης και όμβριων, όσο και την αντικατάσταση των δικτύων αποχέτευσης, βελτιώνοντας την ποιότητα του πόσιμου νερού

«Η περιοχή παρέμβασης του σημαντικού αυτού έργου, η περιοχή των Θαλασσινών χαρακτηρίζεται από έντονη αισθητική και περιβαλλοντική υποβάθμιση με ότι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα ζωής των κατοίκων.Με την χρηματοδότηση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ προχωρούμε ως Δήμος Ηρακλείου στην συγκεκριμένη παρέμβαση που θα αλλάξει άρδην το χαρακτήρα και την εικόνα της και πάνω από όλα θα συμβάλλει στην αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση του Δήμου και γενικότερα της Περιφέρειας Κρήτης. Είναι ακόμη σημαντικό να τονίσω ότι το έργο περιλαμβάνει δράσεις με ιδιαίτερη κοινωνική ευαισθησία προς τα ΑΜΕΑ» σχολίασε μετά την υποβολή της πρότασης αυτής ο Αντιδήμαρχος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, κ. Γεώργιος Αεράκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook