Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτής Λασιθίου κ. Μιχάλης Καρχιμάκης στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής του δραστηριότητας κατέθεσε στη Βουλή τις παρακάτω αναφορές που αφορούν αιτήματα φορέων και πολιτών:

• Αναφορά για την κ. Υπουργό ΠΕΚΑ μετά από επιστολή της Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας ΈΞΩ ΜΟΥΛΙΑΝΩΝ σχετικά με τα προβλήματα που δημιούργησαν στην περιοχή τα έντονα καιρικά φαινόμενα στις 28/29-12-10 που είχαν ως αποτέλεσμα (εκτός των άλλων) να πληγεί ανεπανόρθωτα η φυσιολατρική διαδρομή με το μοναδικό καταρράκτη «ΡΙΧΤΗ» σε όλη την Κρήτη, με την οποία αιτούνται την άμεση αποκατάσταση που υπέστη η περιοχή ώστε να γίνει ξανά προσπελάσιμη στους επισκέπτες.

• Αναφορά για την κ. Υπουργό ΠΕΚΑ μετά από υπόμνημα του Δήμου Σητείας σχετικά με το Σχέδιο Νόμου για τη «Διατήρηση της βιοποικιλότητας και άλλες διατάξεις» στο οποίο εκφράζουν την επιφύλαξή τους για την παράγραφο 2 του άρθρου 9 όπου προτείνεται η αύξηση του ορίου αρτιότητας και κατάτμησης των εκτός σχεδίων γηπέδων στα 10 στρέμματα (από τα 4 που ισχύει σήμερα) με την παράλληλη κατάργηση των ισχυουσών μέχρι σήμερα παρεκκλίσεων.

• Αναφορά για την κ. Υπουργό Απασχόλησης μετά από επιστολή του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου σχετικά: α) με την ανέγερση Εργατικών Κατοικιών στον Άγιο Νικόλαο β) την υλοποίηση της απόφασης του Δ.Σ. του ΟΕΚ πριν ένα χρόνο να αγοράσει συγκεκριμένο οικόπεδο 12 στρεμμάτων για την ανέγερση Εργατικών Κατοικιών στην Ιεράπετρα γ) την παράδοση των Εργατικών Κατοικιών στους δικαιούχους στη Σητεία και στη Νεάπολη.

• Αναφορά για τους κ.κ. Υπουργούς Εσωτερικών και Θαλάσσιων Υποθέσεων μετά από υπόμνημα του Δήμου Αγ. Νικολάου όπου ζητάει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες της έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος ώστε να καταργηθούν οι αρμοδιότητες του Λιμενικού Ταμείου Λασιθίου που αφορούν το Δήμο Αγ. Νικολάου και να μεταφερθούν στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αγ. Νικολάου.

• Αναφορά για την κ. Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών μετά από επιστολή κατοίκου των Έξω Μουλιανών Σητείας ο οποίος ζητά να τοποθετηθεί στην περιοχή από τον ΟΤΕ γραμμή ADSL προκειμένου να λειτουργήσει ΙΝΤΕΡΝΕΤ και το συνδρομητικό κανάλι CONN-X TV.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook