Πρώτη δημοσίευση: 8:47

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δεύτερα το πρωί στις 9:00, πήρε ο 32χρονος κτηνοτρόφος που στις 1 το μεσημέρι πέρασε την πόρτα του δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου κατηγορούμενος για εμπρησμό με αποτέλεσμα την καταστροφική πυρκαγιά στη Βιάννο.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για εμπρησμό κατά συναυτουργία, από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπινη ζωή.

Από νωρίς έξω από το δικαστικό μέγαρο είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς του 32χρονου και σε δηλώσεις τους στο Flashnews.gr  επεσήμαναν ότι βρίσκονται στο πλευρό του γιατί θεωρούν βέβαιο ότι είναι αθώος και ότι βρέθηκε στο σημείο των πυρκαγιών γιατί εκεί είχε το κοπάδι με τα ζώα του

Ο κτηνοτρόφος βρέθηκε κατηγορούμενος για εμπρησμό ύστερα από μαρτυρία του πιλότου του πυροσβεστικού ελικοπτέρου, ότι μαζί με έναν Πακιστανό που έχει στη δούλεψή του ήταν κοντά σε όλα τα σημεία που εκδηλώθηκαν εστίες φωτιάς και την Τετάρτη το μεσημέρι οδηγήθηκαν στο γραφείο του Εισαγγελέα.

Μάλιστα στο δικαστικό μέγαρο έφτασε την ίδια ημέρα και ο ίδιος ο πιλότος για να καταθέσει την μαρτυρία του και να αναγνωρίσει τους δύο άνδρες.

Από την πλευρά τους οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν κατά την διάρκεια της κατάθεσής τους ότι βρίσκονταν στην περιοχή καθώς εκεί έχει κοπάδι ο 32χρονος και είχαν μεταβεί για να ελέγξουν τα ζώα.

Να σημειωθεί ότι η αστυνομία συνέλαβε τον κτηνοτρόφο για παράνομη κατοχή μαχαιριού και παράνομη απασχόληση αλλοδαπού ενώ η πυροσβεστική τους παραπέμπει για τη φωτιά.

Ρένα Βουρεξάκη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook