Με αφορμή τα κρούσματα ακατάλληλου νερού ύδρευσης, σε περιοχές του Δήμου Αποκορώνου, η παράταξη της αντιπολίτευσης \”Ενωτική Μαχητική Αποκορωνιώτικη Ανεξάρτητη Κίνηση\”
( ΕΜΑΑΚ ), εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της δημοτικής αρχής.

Χαρακτηριστικά, σε σχετική ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της ΕΜΑΑΚ, κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, αναφέρονται τα εξής :

\”Η αδιαφορία και οι εγκληματικές παραλήψεις της Δημοτικής Αρχής Αποκόρωνα, θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών.

Αν και έχει παρέλθει δεκάμηνο και παρά τις επανειλημμένες έγγραφες συστάσεις και οδηγίες της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας προς τον δήμο Αποκορώνου, τίποτε δεν έχει αποκατασταθεί έως σήμερα.

Η απάθεια και η παντελής αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής, μας ανάγκασε να προσφύγουμε στον Συνήγορο του Πολίτη καθώς και στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων έτσι ώστε να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.

Ο Αποκόρωνας, η υδάτινη φλέβα του νομού, είναι αμαρτία να μην παρέχει πόσιμο ποιοτικό νερό στους πολίτες, λόγω των ακάθαρτων δεξαμενών οι οποίες δεν χλωριώνονται και δεν πληρούν τους κανόνες υγιεινής ως επιβάλλεται.

Φοβούμενοι ότι η ίδια κατάσταση επικρατεί και σε άλλες περιοχές του Δήμου Αποκορώνου και οι χημικές αναλύσεις είναι πλημμελείς, απευθυνθήκαμε στο Πολυτεχνείο Κρήτης, το οποίο έχει την ευθύνη αναλύσεων βάσει της προγραμματικής σύμβασης, να μας δώσει εάν υπάρχουν, τις εκθέσεις χημικών αναλύσεων νερού όλων των περιοχών του δήμου Αποκόρωνα, προκειμένου να πράξουμε ανάλογα.

Οι επιτόπιες αυτοψίες των υπαλλήλων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας νομού Χανίων, που πραγματοποιήθηκαν στις 2/8/2012, κατέγραψαν δυστυχώς την ίδια
κατάσταση η οποία συνεχίζει να υπάρχει επί δεκάμηνο.

Επανειλημμένως έχουμε αναφερθεί στο γεγονός ότι μέρος της δημοτικής κοινότητας Φρέ, υδρεύεται με σωλήνες αμιάντου. Επιβάλλεται η άμεση αντικατάσταση των σωλήνων λόγω της ακαταλληλότητας του υλικού και των επιβλαβών ενεργειών στον ανθρώπινο οργανισμό.

Καλώ τον Δήμαρχο Αποκορώνου να αναλάβει τις ευθύνες του και να ανακοινώσει τα μέτρα στα οποία επιτέλους θα προβεί.

Ρωτώ δημόσια τον Δήμαρχο Αποκορώνου εάν θα συνεχίσει να τροφοδοτεί το δίκτυο ύδρευσης με πόσιμο νερό το οποίο περιέχει κολοβακτηρίδια, E- coli, στρεπτόκοκκους κ.λ.π.
Αναμένω την δημόσια τοποθέτηση του. \”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook