Τέσσερα παιδιά της ίδιας οικογένειας βρέθηκαν νεκρά την Παρασκευή στο σπίτι τους αφού ένας μάγος προσπάθησε να τα "γιατρέψει" από μια μυστηριώδη ασθένεια σε μια μικρή πόλη στη νότια Αϊτή, όπως δήλωσε ένας τοπικός αξιωματούχος.

''Τα τέσσερα παιδιά, τρία κορίτσια και ένα αγόρι, το μεγαλύτερο από τα οποία ήταν 7 ετών και το μικρότερο 15 μηνών, έχασαν τη ζωή τους αφού ένας ‘'θεραπευτή'’ ανέλαβε να τα γιατρέψει. Στη συνέχεια τα εγκατέλειψε στο κρεβάτι της μητέρας τους'', εξήγησε ο Βιλφρίντ Μπρισόν, αξιωματούχος της Μαρμπιάλ.

Σύμφωνα με τους γείτονες της οικογένειας, ο ''θεραπευτής'', ένας ιερέας βουντού, με τη βοήθεια του αδελφού του έπεισε τη μητέρα των παιδιών ότι είναι δαιμονισμένα και ότι εκείνος μπορεί να διώξει από μέσα τους τον διάβολο.

''Για να θεραπεύσουν τα θύματα, ο μάγος και ο αδελφός του τα χτύπησαν πολλές φορές. Τα παιδιά υπέκυψαν από τα χτυπήματα'', πρόσθεσε ο Μπρισόν.

Ο μάγος και ο αδελφός του στη συνέχεια διέφυγαν στο Πορτ-ο-Πρενς, ενώ οι τοπικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα για το συμβάν και συνέλαβαν τη μητέρα των θυμάτων.

news247.gr