Μια ακόμη εκδήλωση, αφιερωμένη στους αείμνηστους λυράρηδες, Μανώλη και Αντώνη Περιστέρη, από τη Γέργερη του Δήμου Γόρτυνας, θα παρουσιάσει ο σύλλογος «Το Κάστρο των Περιστέρηδων», θέλοντας να τιμήσει την μνήμη των δυο σπουδαίων καλλιτεχνών που έφυγαν πρόωρα από τη ζωή.

Στα πλαίσια λοιπόν των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου της Γέργερης, ο σύλλογος φίλων Αντώνη και Μανώλη Περιστέρη «Το Κάστρο των Περιστέρηδων», διοργανώνει το Σάββατο 4 Αυγούστου 2012 και ώρα 9 το βράδυ, εκδήλωση τιμής και μνήμης, πρώτα γι΄ αυτούς που είναι η αιτία για την δημιουργία του συλλόγου, του Αντώνη και του Μανώλη Περιστέρη, αλλά και για όλους τους Γεργιανούς μουσικούς-καλλιτέχνες.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν από κοινού ο Γιώργος Βιτώρος κι ο γιατρός Νικόλαος Μιχάλας και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Σκοπός του συλλόγου των φίλων του Αντώνη και του Μανώλη Περιστέρη «Το Κάστρο των Περιστέρηδων», είναι η εκδήλωση να ταξιδέψει τους παραβρισκόμενους στο παρελθόν, ώστε να φέρουν στο νου τους τις κοντυλιές και τα τραγούδια των δυο καταξιωμένων και λαοφιλών λυράρηδων.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, Γεργιανοί δεξιοτέχνες παραδοσιακών μουσικών οργάνων θα διασκεδάσουν το ακροατήριο με Κρητικά μουσικά ακούσματα και παράλληλα τα συγκροτήματα του Μανώλη Χνάρη και του Συλλόγου Νέων Γέργερης, θα παρουσιάσουν Κρητικούς χορούς, ενώ στο τέλος θα ακολουθήσει κρητικό γλέντι, με ντόπια ποτά και εδέσματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε ειδικό χώρο θα πωλείται το DVD από την περυσινή εκδήλωση του συλλόγου φίλων Αντώνη και Μανώλη Περιστέρη «Το Κάστρο των Περιστέρηδων» και τα εγκαίνια του μουσείου, ενός χώρου που με κόπο και πολύ αγάπη έστησε η σύζυγος και μάνα Μαρία Περιστέρη.

Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από τις πωλήσεις αναμένεται να διατεθούν φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook