Ξεκίνησε σήμερα Σάββατο το Διεθνές Τουρνουά Μαλεβιζίου στη συνεδριακή αίθουσα του ξενοδοχείου «Dolphin Bay», στην Αμμουδάρα.

Το Διεθνές τουρνουά συνδιοργανώνουν η Σκακιστική Ακαδημία Γαζίου, ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Περιβάλλοντος Αθλητισμού Μαλεβιζίου και το ξενοδοχείο Dolphin Bay****

Η διοργάνωση είναι ελβετικού συστήματος 9 γύρων.

Για τους διακριθέντες θα υπάρχουν σημαντικά χρηματικά έπαθλα συνολικού ύψους 3.100 ευρώ, τα οποία θα μοιραστούν στους 10 πρώτους σκακιστές της γενικής κατάταξης και στις τρεις πρώτες γυναίκες.

Στο Πρωτάθλημα έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή περίπου 75 σκακιστές και σκακίστριες που ανήκουν σε όλες σχεδόν τις ομάδες της Κρήτης, σε ομάδες από την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και αρκετοί σκακιστές και σκακίστριες από 12 ξένες χώρες.

Υπάρχουν σημαντικές συμμετοχές στο Τουρνουά, όπως οι GM Kharitonov Alexander, Maiorov Nikita, Pap Misa, Petrov Marijan, οι IM Azaladze Shota, Maghalashvili Davit, Nigalidze Gaioz, Dochev Dimitar, Λυριντζάκης Τιμόθεος, oι FM Τσιλίδης Αλέξανδρος, Μαρής Ιωάννης, οι WIM Μάκκα Ιουλία,, οι WFM Varholakova Niki, η Μάκκα Ευανθία, αλλά και πάρα πολλοί άλλοι εξαιρετικοί σκακιστές και σκακίστριες, με εμπειρία καθώς και νέοι …έτοιμοι για όλα!.