Την αντίθεσή της στο σχέδιο κλεισίματος της ΔΟΥ Μοιρών εκφράζει σε επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα η δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη. Η δήμαρχος τονίζει πως λόγω του απομακρυσμένου σημείου του Δήμου της η κατάργηση της ΔΟΥ θα σημάνει τεράστια ταλαιπωρία για τους κατοίκους της περιοχής.

Αναλυτικά στην επιστολή της η κ. Πετρακογιώργη αναφέρει:

Με λύπη και προβληματισμό ενημερώθηκα από τις εφημερίδες για το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τη μείωση των ΔΟΥ το οποίο περιλαμβάνει το
κλείσιμο ή τη συγχώνευση 200. Μέσα στα γενικότερα πλαίσια περικοπών πρόκειται
να αναστείλει τη λειτουργία της και να συγχωνευτεί με τη ΔΟΥ Ηρακλείου και η ΔΟΥ
Μοιρών.

Σε παλαιότερη συνάντηση το Νοέμβριο του 2011 με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Παντελή Οικονόμου, η Δήμαρχος με παρουσία διαπαραταξιακής επιτροπής του Δήμου Φαιστού και του συνόλου των τότε εκλεγμένων βουλευτών του νομού Ηρακλείου,πήραμε τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις για την παραμονή της ΔΟΥ Μοιρών αλλά και την αξιοποίηση του ΚΕΠ Τυμπακίου με υπηρεσίες σε μόνιμη βάση που θα ασχολούνται με θέματα μητρώου, ταμειακή εξυπηρέτηση, θέματα κώδικα, δηλώσεις μεταβιβάσεων.

Δυστυχώς οι δεσμεύσεις που λάβαμε δεν υλοποιήθηκαν με αποτέλεσμα οι δημότες να εισπράττουν την αδιαφορία της πολιτείας και να καθυστερεί η εξυπηρέτηση τους. Για τους λόγους αυτούς που σας προανέφερα θεωρούμε απαραίτητη την παραμονή της υπηρεσίας στο Δήμο μας τόσο για την εξυπηρέτηση των πολιτών όσο και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Λόγω της απομακρυσμένης θέσης του Δήμου Φαιστού, η καθημερινή εξυπηρέτηση των πολιτών με τις κεντρικές υπηρεσίες γίνεται ιδιαίτερα δύσκολη καθώς η πρόσβαση πολλών εξ αυτών στο Ηράκλειο δεν είναι εφικτή. Για να αποφύγουν λοιπόν οι πολίτες την ταλαιπωρία και να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες τους ζητάμε το αυτονόητο να παραμείνει σε λειτουργία η ΔΟΥ Μοιρών και να δημιουργηθεί έστω ένα τμήμα εξυπηρέτησης πολιτών για φορολογικά θέματα στη Δημοτική Ενότητα Τυμπακίου.

Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε ότι είδους ενέργειες που εξυπηρετούν. Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση η οποία και θα μας βρίσκει εντελώς αντίθετους. Γνώμονας της Δημοτικής Αρχής είναι η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών, αλλά και η αποκέντρωση των υπηρεσιών.

Θεωρούμε μάλιστα ιδιαίτερα σημαντικό σε κάθε Δήμο να παραμένουν οι υπηρεσίες
που έρχονται να καλύψουν την εξυπηρέτηση των δημοτών. Θεωρώντας την
ενεργοποίηση σας δεδομένη, ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook