Αυτή είναι η “καυτή” A-Class της Mercedes! Οι Γερμανοί αναμένεται να παρουσιάσουν την Α45 AMG στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού και εμείς έχουμε τις πρώτες λεπτομέρειες…

Ο ειδικά εξελιγμένος 4κύλινδρος turbo, χωρητικότητας 2,0 lt, θα χαρίζει μέγιστη ροπή άνω των 41 kgm. Όσον αφορά την ισχύ του, οι πληροφορίες του NewsAuto, αναφέρει πως θα ξεπερνά τα 330 PS. Η κορυφαία έκδοση της νέας A-Class θα χρειάζεται περίπου 4,5 sec για την ολοκλήρωση της διαδικασίας 0-100, ενώ η τελική ταχύτητα θα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.

Η μετάδοση θα φθάνει μόνιμα σε όλους τους τροχούς μέσω του 7τάχυτου AMG SPEEDSHIFT με διπλό συμπλέκτη. Η A45 AMG θα εξοπλίζεται επίσης με ESP τριών σταδίων (με λειτουργία SPORT Handling), με ανάρτηση της AMG και ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης. Η Mercedes-AMG ανακοίνωσε ότι η παγκόσμια πρεμιέρα της Α45 AMG έχει προγραμματιστεί για το πρώτο τρίμηνο του 2013. Έλαβε το όνομά της από τη συμπλήρωση 45 ετών ιστορίας της AMG.

Παρά τα δυναμικά του χαρακτηριστικά, ο κινητήρας της Α45 AMG θα προσφέρει χαμηλή κατανάλωση, για τα δεδομένα βέβαια της κατηγορίας. «Στόχος μας είναι να κατασκευάσουμε το πιο δυναμικό, το πιο ισχυρό και το πιο οικονομικό στην κατανάλωση compact μοντέλο με 4κύλινδρο κινητήρα», υποσχέθηκε ο Ola Kallenius, Πρόεδρος του ΔΣ της Mercedes-AMG.

 

protothema.gr