Φυλάκιση τριών ετών στα μέλη του γυναικείου συγκροτήματος Pussy Riot πρότεινε ο Ρώσος εισαγγελέας σχετικά με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν για την εισβολή σε εκδήλωση και την «πανκ προσευχή» κατά του Βλάντιμιρ Πούτιν.

«Οι ενέργειες τους δείχνουν καθαρά θρησκευτικό μίσος», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «οι βωμολοχίες σε εκκλησία είναι ύβρη προς το Θεό».

Οι τρεις νεαρές γυναίκες, 22 με 29 ετών, αντιμετωπίζουν ποινές κάθειρξης έως επτά χρόνια.

Τον περασμένο Φεβρουάριο εισέβαλαν σε εκδήλωση στον καθεδρικό της Μόσχας και απηύθυναν μία πανκ προσευχή προς την Παναγία ζητώντας να απαλλάξει τη Ρωσία από τον πρωθυπουργό (τότε) και νυν πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Η δίκη τους έχει προκαλέσει αντιδράσεις για το «σοβιετικού τύπου» κατηγορητήριο το οποίο βαρύνει τις τρεις γυναίκες.

Εν τω μεταξύ, ρωσικές ενώσεις Ορθοδόξων ζήτησαν να απαγορευτούν οι συναυλίες της Madonna στη Ρωσία επειδή η Αμερικανίδα τραγουδίστρια ζήτησε επιείκεια για τις Pussy Riot.

Η Μadonna, η οποία πρόκειται να δώσει την Τρίτη συναυλία στη Μόσχα και την Τετάρτη στην Αγία Πετρούπολη, εξέφρασε την ελπίδα πως «το δικαστήριο θα δείξει επιείκεια και αυτές οι γυναίκες θα απελευθερωθούν σύντομα».

«Είναι καθήκον μας να ζητήσουμε την απαγόρευση αυτών των συναυλιών: αυτή η τραγουδίστρια [η Μadonna] περιγελά ανοικτά τους νόμους μας, τις παραδόσεις μας, την κουλτούρα μας» δήλωσε εκπρόσωπος της Ένωσης Ορθοδόξων Αδελφοτήτων, ενώ άλλοι μιλούσαν για δηλώσεις που συνιστούν «ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας μας και άσκηση πίεσης στο δικαστήριο».

 

in.gr