Το δρόμο για τις φυλακές ανηλίκων του Αυλώνα πήρε ο 19χρονος Πακιστανός που ζήτησε για πρώτη φορά συγνώμη από την οικογένεια της 15χρονης κατά τη διάρκεια της απολογίας του, παρουσία δικηγόρου αυτή τη φορά στον ανακριτή Σύρου.

Στο σωφρονιστικό κατάστημα κρατούνται οι κατηγορούμενοι ανήλικοι καθώς και οι έφηβοι μέχρι 21 ετών. Ο κατηγορούμενος πέρασε τη νύχτα στη Διεύθυνση Μεταγωγών του Πειραιά.

Συνήγορος του νεαρού, ορίστηκε η Αλέκα Δήμου από τη Μύκονο, ύστερα από την άρνηση άλλων δικηγόρων που προηγούνταν στη λίστα διαθεσιμότητας να τον αναλάβουν.

Ο Πακιστανός δεν άλλαξε… ούτε λέξη απ’ όσα είχε πει και στους αστυνομικούς μετά τη σύλληψή του. Αρκέστηκε μόνο να υποστηρίξει ότι δε γεννήθηκε το 1991, αλλά δύο χρόνια αργότερα.

Ανέκφραστος ο 19χρονος δράστης άκουσε το δικαστικό λειτουργό να διαβάζει την ομολογία του, όπου περιέγραφε με κυνικό τρόπο πως χτυπούσε τη μαθήτρια στα βράχια. «Την έβλεπα να κάνει βόλτα στην παραλία. Την είδα… Και τη στιγμή που πήγε να καθίσει στα βράχια έβαλε τα ακουστικά και άκουγε μουσική. Στην αρχή σκέφτηκα να της πάρω το κινητό. Την πλησίασα και είδα ξανά πόσο ωραία κοπέλα είναι. Της άρπαξα το χέρι για να τη φέρω κοντά μου. Άρχισε να φωνάζει. Την άρπαξα από τα μαλλιά και άρχισα να τη χτυπάω στα βράχια. Τη χτύπησα μέχρι που έπεσε λιπόθυμη. Μετά πήρα το κινητό και το πέταξα στους θάμνους».. Ο νεαρός Πακιστανός δεν αρνήθηκε τις πράξεις του και για πρώτη φορά ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια της 15χρονης. «Αποδέχομαι τις πράξεις που έχω κάνει. Θέλω να με τιμωρήσει ο Θεός. Ζητώ συγνώμη από την οικογένεια του θύματος», είπε χαρακτηριστικά.

Η απολογία του δράστη κράτησε πάνω από 2 ώρες. Κατά τη μεταφορά του από την αστυνομική διεύθυνση στο δικαστικό μέγαρο Σύρου το πρόσωπό του ήταν καλυμμένο με κουκούλα, ενώ οι αστυνομικοί του είχαν φορέσει αλεξίσφαιρο γιλέκο. Όμως, παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, η άφιξη του 19χρονου αλλοδαπού με το πλοίο της γραμμής στο λιμάνι του Πειραιά σημαδεύτηκε από επεισόδια.

Μέλη της Xρυσής Aυγής που έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον προβλήτα του λιμανιού εισέβαλαν στο πλοίο. Οι δυνάμεις του λιμενικού και της αστυνομίας δεν πρόλαβαν να τους απωθήσουν και το όχημα της αστυνομίας που μετέφερε τον κρατούμενο ανέπτυξε ταχύτητα και μπόρεσε τελικά να διαφύγει από το λιμάνι.

Την ίδια ώρα, η 15χρονη κοπέλα συνεχίζει να δίνει τη δική της μάχη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Αττικό». Οι γιατροί είναι φειδωλοί στις δηλώσεις τους επισημαίνοντας συνεχώς τη βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση που έχει υποστεί, καθώς και την κρισιμότητα της κατάστασής της.

 

topontiki.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook