Στην αύξηση του φαινομένου της ρατσιστικής βίας αναφέρεται η Zeit Online. Σημειώνοντας παράλληλα ότι πολλοί αλλοδαποί θέλουν να φύγουν αλλά δεν έχουν τα χρήματα για αυτό.

Συγκεκριμένα στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι από τα τέλη του προηγούμενου χρόνου έχει συγκροτηθεί ένα δίκτυο αποτελούμενο από 18 ΜΚΟ, μεταξύ των οποίων και οι «Γιατροί του Κόσμου», που καταγράφει τα περιστατικά ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα. 63 από αυτά σημειώθηκαν κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2011 με αυξητικές τάσεις. «Τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά ανησυχητικά», διαπίστωσε το δίκτυο το Μάρτιο, ενώ παρατίθενται και στοιχεία από έκθεση της ΜΚΟ «Human Rights Watch» με συνεντεύξεις 59 θυμάτων για τις συνθήκες υπό τις οποίες δέχτηκαν τις επιθέσεις.

Σε δηλώσεις του ο Salmay Pashtun από την Ένωση Μεταναστών Ελλάδος κατανοεί τη διεύρυνση του φόβου των μεταναστών, καθώς το μήνυμα που λαμβάνουν από την ελληνική κοινωνία είναι ότι είναι ανεπιθύμητοι.

Οι μετανάστες από φόβο για ενδεχόμενη επίθεση των «λευκών ανδρών» το πρωί κυκλοφορούν σε ομάδες, ενώ το βράδυ αποφεύγουν να βγαίνουν από τα σπίτια τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook