Με συλλήψεις και προσαγωγές, συνεχίζεται η επιχείρηση "Ξένιος Ζευς". Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, χθες συνελήφθησαν 52 άτομα, σε ελέγχους σε καταστήματα και οίκους ανοχής, αλλά και στον δρόμο, βρέθηκαν άλλες τρεις εκδιδόμενες να είναι φορείς του ιού του AIDS, ενώ εντοπίστηκε και μια αποθήκη με προϊόντα "μαϊμού".

Ειδικότερα, ελέγχθησαν 10 οίκοι ανοχής και συνελήφθησαν συνολικά 21 άτομα, εκ των οποίων 14 αλλοδαπές και μία Ελληνίδα, καθώς και έξι Έλληνες, που κατηγορούνται για παραβίαση σφραγίδων που έθεσε η αρμόδια αρχή, για διευκόλυνση ακολασίας άλλων, παράβαση της νομοθεσίας για τα εκδιδόμενα άτομα κ.λπ. Επιπλέον για 11 από τις αλλοδαπές κινήθηκε η διαδικασία της διοικητικής απέλασης.

Ακόμη, προσήχθησαν 37 εκδιδόμενες γυναίκες από υπαίθριους χώρους, σε βάρος των οποίων υποβλήθηκαν αντίστοιχες μηνύσεις, ενώ τρεις από τις εκδιδόμενες (δύο Ελληνίδες και μία αλλοδαπή) κρατούνται, καθώς βρέθηκαν θετικές στον ιό HIV μετά την εξέτασή τους από υγειονομικό κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Συνελήφθησαν, επίσης, 5 αλλοδαποί, οι οποίοι «με διάφορους τρόπους παρεμπόδιζαν/ παρακώλυαν την κυκλοφορία των οχημάτων σε φωτεινούς σηματοδότες».

Σε ελέγχους σε καταστήματα και επιχειρήσεις, από κλιμάκια της οικονομικής αστυνομίας, βεβαιώθηκαν 10 φορολογικές παραβάσεις, ενώ εντοπίστηκε και αποθήκη με προϊόντα "μαϊμού". Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ σε μεγάλη αποθήκη στην οδό Αγίου Σάββα 11, στον Βοτανικό, βρέθηκαν «πάνω από 1,5 εκατομμύριο προϊόντα παρεμπορίου - απομίμησης, όπως τσάντες, ρούχα, ρολόγια κλπ είδη», ενώ «βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία καταμέτρησης και ο περαιτέρω τιμολογιακός και φορολογικός έλεγχος, από τις συναρμόδιες υπηρεσίες».  Τέλος, προσήχθησαν 135 αλλοδαποί στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, εκ τω οποίων συνελήφθησαν 23 γιατί δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις νόμιμης παραμονής στη χώρα και ένας για κατοχή ναρκωτικών.

Οι δράσεις και οι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνεχίζονται.

 

protothema.gr