Oλοκληρώνεται με επιτυχία το 6ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής 2012 στο Βενεράτο της Δημοτικής Ενότητας Παλλιανής που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου με τοπικούς φορείς ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που παρακολούθησαν όλες τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται .

Το χώρο του Συμποσίου επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης και θαύμασε από κοντά τα έργα των γνωστών καλλιτεχνών που μετέχουν σε αυτό.

Στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων του Συμποσίου ο κ. Κουράκης είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τοπικούς παραγωγούς που εκθέτουν τα προϊόντα τους σε ειδικό χώρο προβάλλοντας με το τρόπο αυτό την Κρητική διατροφή , το κρασί και το λάδι .

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΗ ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου σε δήλωσή του επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι η προώθηση και ανάδειξη του πολιτισμού αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής και καλεί τους Δημότες να παραβρεθούν αύριο και στη τελετή λήξης .

Επίσης , τόνισε , ότι η διοργάνωση Πολιτιστικών εκδηλώσεων διεθνούς βεληνεκούς όπως το Συμπόσιο Γλυπτικής και οι εκδηλώσεις που τα συνοδεύουν αναδεικνύουν τις μεγάλες δυνατότητες της κρητικής ενδοχώρας ,προσελκύουν τους Έλληνες επισκέπτες αλλά και τους πολίτες του κόσμου ενώ παράλληλα προβάλλουν τα τοπικά προϊόντα και την Κρητική παράδοση.

Το 6ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής που έχει γίνει πια θεσμός θα ολοκληρωθεί αύριο στις 19:30 το απόγευμα με την παρουσίαση των γλυπτών από τους καλλιτέχνες ενώ θα ακολουθήσει συναυλία από το έντεχνο κρητικό συγκρότημα «ΠΕΤΡΙΤΕΣ».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook