Στην εξαγωγή 5.500 αρνιών και προβάτων, στην αγορά της Λιβύης προχώρησε ο συνεταιρισμός – με την επωνυμία «Κρητικά Μιτάτα». Πρόκειται για την πρώτη εξαγωγή του συνεταιρισμού στο εξωτερικό.

Παράλληλα, η διοίκηση του συνεταιρισμού είναι σε επαφή και με υποψήφιους πελάτες άλλων χωρών οι οποίοι δείχνουν ζωηρό ενδιαφέρον για τα κρητικά αρνιά και τα πρόβατα.

Οι τιμές παραγωγού των ζώντων αρνιών κυμαίνονται στα 2,95 ευρώ το κιλό και των προβάτων στα 1,80 ευρώ το κιλό. Θεωρούνται μάλιστα αρκετά ικανοποιητικές αφού τα ζώα είναι ζωντανά, δηλαδή στο βάρος προσμετρούνται το δέρμα, το μαλλί κλπ. Σημειώνεται ότι τα ζώα προέρχονται από παραγωγούς όλης της Κρήτης.

Σε σχετική ανακοίνωση  του Συνεταιρισμού – Ομάδα Παραγωγών «Κρητικά Μιτάτα» αναφέρονται τα εξής:

«Οι δυσκολίες ήταν πάρα πολλές αφού δεν υπήρχε τεχνογνωσία ούτε πείρα για κάτι αντίστοιχο. Οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες αντιμετώπισαν εξίσου ανάλογες δυσκολίες και τους ευχαριστούμε πολύ και ιδιαιτέρα την Διεύθυνση Κτηνιατρικής Ηρακλείου, και το Τελωνείο Ηρακλείου για την προσπάθεια που κατέβαλαν για να ολοκληρωθεί με επιτυχία αυτή η συμφωνία.

Τα ζώα που φορτώθηκαν από τους κτηνοτρόφους της Κρήτης ήταν 5.500 στον αριθμό αρνιά και πρόβατα, τα οποία ήταν άριστης ποιότητας, όπως δήλωσε ο Λίβυος εκπρόσωπος γι’ αυτό επιθυμεί και μετέπειτα συνεργασία με τα «ΚΡΗΤΙΚΑ ΜΙΤΑΤΑ».

Το πλοίο έφτασε την Δευτέρα το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου όπου και ξεκίνησε η φόρτωση και ολοκληρώθηκε την Τρίτη το βράδυ, όπου και παρέμενε στην προβλήτα 6 μέχρι και σήμερα στις 11 ώρα το μεσημέρι όπου απέπλευσε για την Λιβύη.

Το πλοίο ήταν εγκεκριμένο από την Ε.Ε και άρτια εξοπλισμένο έτσι ώστε να μπορεί να μεταφέρει με ασφάλεια τα ζώα .

Υ.Γ. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους παραγωγούς για την εμπιστοσύνη τους , που παρόλο τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε συνέχισαν να μας στηρίζουν και με την δικιά τους συναίνεση πραγματοποιήθηκε αυτός ο μεγάλος άθλος».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook