Σε άλλο μήνυμα την κατηγόρησε για ηθικολογία και της ζήτησε «είτε να βγάλει από πάνω της το σταυρό είτε να φορέσει τα εσώρουχα της».

Ο Ρογκόζιν εξήγησε πάντως την Παρασκευή στον λογαριασμό του στο Facebook ότι το σχόλιό του, που αναμεταδόθηκε ευρέως από τα ρωσικά και τα ξένα μέσα ενημέρωσης, παρανοήθηκε.

Αυτό το γράμμα με τα αποσιωπητικά θα μπορούσε να σημαίνει και κάτι άλλο από αυτό που ήρθε στο νου όλων, σημείωσε ο Ρογκόζιν.

«Όλος ο κόσμος ερμήνευσε με έναν τρόπο το γράμμα ‘b’ του σχολίου μου, την ώρα που θα μπορούσε να σημαίνει και κάτι άλλο, όπως ‘θεά’ ή ‘χορεύτρια’», αναφέρει στο Facebook.

Στα ρωσικά η προσβολή που προφανώς χρησιμοποίησε εναντίον της Μαντόνα ο Ρογκόζιν ξεκινά από το γράμμα ‘b’, όπως και οι λέξεις ‘boguina’(‘θεά’) και ‘ballerina’ (‘χορεύτρια’).

Εν τω μεταξύ, η Παρασκευή 17 Αυγούστου, όταν αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου, κηρύχθηκε «παγκόσμια» ημέρα συμπαράστασης στις τρεις γυναίκες του ρωσικού πανκ συγκροτήματος

Όπως είπε στο AFP ο δικηγόρος Μαρκ Φεϊγκούν «είναι ήδη προγραμματισμένο να υπάρξουν εκδηλώσεις συμπαράστασης στις Pussy Riot στο Παρίσι, το Βερολίνο, το Λονδίνο και προφανώς στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη». Ανάλογες δράσεις αναμένεται να διοργανωθούν στη Νέα Υόρκη, τη Μαδρίτη, την Βαρκελώνη, την Πράγα, το Εδιμβούργο και το Δουβλίνο.

Οι εκδηλώσεις συμπαράστασης θα πραγματοποιηθούν στις 13:00 ώρα Ελλάδας, δηλαδή μία ώρα πριν την ανακοίνωση της απόφασης, επεσήμανε ο δικηγόρος.

Η Ναντιέζντα Τολοκονίκοβα, 22 ετών, η Μαρία Αλεξίνα, 24 ετών, και η Γεκατερίνα Σαμούτσεβιτς, 29 ετών, κρατούνται εδώ και δικάζονται από τα τέλη Ιουλίου επειδή στις 21 Φεβρουαρίου τραγούδησαν μια «προσευχή πανκ» κατά του Πούτιν στον καθεδρικό ναό του Ιησού Σωτήρα στη Μόσχα.

Οι τρεις γυναίκες κατηγορούνται για «χουλιγκανισμό και θρησκευτικό μίσος», σύμφωνα με τον εισαγγελέα που ζήτησε να καταδικαστούν σε τρία χρόνια φυλάκιση.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook