Τελευταία ενημέρωση: 21:50

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 18:30 το απόγευμα στο ΒΙΟΠΑ στα Χανιά με αποτέλεσμα ένα κτίριο με ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό να παραδοθεί στις φλόγες, ενώ μια ώρα αργότερα εκδηλώθηκε δεύτερη πυρκαγιά στις Μαδάρες, στην περιοχή των Μεσκλών.

Στις φλόγες κτίριο στο ΒΙΟΠΑ

Η πρώτη πυρκαγιά στο ΒΙΟΠΑ εκδηλώθηκε, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, στο χώρο του παρκινγκ της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΔΕΔΙΣΑ) και επεκτάθηκε γρήγορα μέσα στο πάρκο στους χώρους του κτιρίου.

Ευτυχώς την ώρα της εκδήλωσης της φωτιάς δεν υπήρχαν άτομα εντός του κτιρίου ή πέριξ αυτού και δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές.

\"\"

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις με συνολικά 12 οχήματα, 6 οχήματα από την πυροσβεστική υπηρεσία, υδροφόρα όχηματα του Δήμου Χανίων και του Δήμου Αποκορώνου και 1 όχημα από το ναύσταθμο Σούδας, δίνοντας πραγματική μάχη με το χρόνο και τις φλόγες προκειμένου να περιορίσουν τη φωτιά.

Μάλιστα λίγο μετά τις 20:30 το βράδυ ένας ναύτης που είχε μεταβεί στο σημείο με όχημα του ναυστάθμου προκειμένου να συνδράμει στο έργο της πυρόσβεσης, οδηγήθηκε στο Ναυτικό Νοσοκομείο Χανίων προκειμένου να δεχτεί τις πρώτες βοήθειες, καθώς οι πυκνοί μαύροι καπνοί και η μεγάλη θερμοκρασία που αναπτύχθηκε λόγω της φωτιάς, προκάλεσαν αδιαθεσία στον νεαρό και πολύ ελαφριά εγκαύματα στο στήθος.

Δείτε το βίντεο της ΝΕΑTV από το σημείο της φωτιάς


Η άμεση επέμβαση των αρχών απέτρεψε τα χειρότερα καθώς η πυρκαγιά περιορίστηκε εντός του κτιριου χωρίς να επεκταθεί περεταίρω.

\"\"

Ωστόσο λόγω των υλικών που βρίσκονται στο κτίριο και υπό τον φόβο αναζωπύρωσης, πυροσβεστικές δυνάμεις θα παραμείνουν στο σημείο, παρόλο που η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 21:30 περίπου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κίνδυνος κατάρρευσης του κτιρίου έχει αποσοβηθεί ωστόσο έχει υποστεί σοβαρότατες ζημιές.

Φωτιά στις Μαδάρες

Σαν να μην έφτανε αυτό, μια δεύτερη φωτιά που ξέσπασε στις Μαδάρες, στις 19:30 περίπου, στην περιοχή Μεσκλά, ανάγκασε ένα πυροσβεστικό όχημα να αποδεσμευτεί από την πυρκαγιά στο ΒΙΟΠΑ και να μεταβεί στο σημείο μαζι με δύο ακόμη οχήματα από τους πυροσβεστικούς σταθμούς του Καμπανού και του Καστελίου.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε δύσβατη περιοχή κάνοντας δύσκολη την πρόσβαση των επίγειων δυνάμεων, ωστόσο αυτήν την ώρα ελέγχεται ενώ έκαψε συνολικά 20 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

Οι καπνοί από την πυρκαγιά στο ΒΙΟΠΑ
\"\"
\"\"
\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook