Καλυτερεύει η εικόνα της φωτιάς στο Άγιον Όρος η οποία κατακαίει χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους εδώ και πέντε ημέρες. Οι βροχοπτώσεις της νύχτας, σε συνδυασμό με τη γιγαντιαία επιχείρηση κατάεσβεσης φαίνεται πως φέρνει καρπούς.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Χρήστος Πάχτας, από το πρωί δεν υπάρχουν άλλες πύρινες εστίες καθώς το Σάββατο το βράδυ έβρεξε αρκετά.

Ο κ. Πάχτας συμπλήρωσε πως κάηκαν μελίσσια, ελαιόδεντρα και αμπέλια, ενώ επαίνεσε τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Το Σάββατο έγινε σύσκεψη στην περιοχή της Γιοβάνιτσας για την αντιμετώπιση της φωτιάς και τον καλύτερο συντονισμό των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Παναγιώτης Μπονάτσος, ο Πρωτοεπιστάτης του Αγίου Όρους Γέροντας Μάξιμος, ο πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους, Αρίστος Κασμίρογλου, εκπρόσωποι Μοναστηριών κ.ά.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε το Σάββατο το μεσημέρι ο πρωθυπουργός με τον Πρωτοεπιστάτη του Αγίου Όρους, πατέρα Μάξιμο Ιβηρίτη, με αντικείμενο συζήτησης τη μεγάλη φωτιά.

Εξάλλου, τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν οι προσπάθειες καταγραφής των ζημιών στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές της Χαλκιδικής, αλλά και οι διαδικασίες αποζημίωσης των δικαιούχων, όπως διαβεβαίωσε από την Ουρανούπολη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης.