Παρόλο που οι μεταναστευτικές υπηρεσίες της Αυστραλίας δέχονται πληθώρα ερωτημάτων από πολλούς Έλληνες το τελευταίο διάστημα, εν τούτοις η διαδικασία έκδοσης μεταναστευτικής βίζας είναι αρκετά δύσκολη.

Επίσημες πηγές του Αυστραλιανού Υπουργείου Μετανάστευσης κάνουν λόγο για ενδεικτική αύξηση του αριθμού ενδιαφερομένων για μετανάστευση από την Ελλάδα, αλλά υπογραμμίζουν ότι ο αριθμός των εγκρίσεων βίζας για εξειδικευμένους εργαζόμενους ήταν συγκριτικά μικρότερος έως τον Ιούνιο του 2010. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας, χορηγήθηκε μεταναστευτική βίζα μόνο σε 26 Έλληνες υπηκόους για την κατηγορία αυτή από 35 που εγκρίθηκαν το 2009. Την ίδια περίοδο, μόνο σε 93 Έλληνες υπηκόους χορηγήθηκε βίζα για οικογενειακούς λόγους σε σύγκριση με το σύνολο των 96 εγκρίσεων το 2009.

Για να πληρεί κάποιος τις προϋποθέσεις εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού θα πρέπει να έχει αναγνωρισμένα προσόντα σε έναν επαγγελματικό κλάδο που έχει ζήτηση στην Αυστραλία, να είναι αγγλομαθής και κάτω των 45 ετών.

Οι προϋποθέσεις για εξειδικευμένο εργατικό προσωπικό αφορούν πλέον όλους τους αιτούντες βίζας λόγω της αλλαγής στην οικονομική κατάσταση στην Αυστραλία. Προτεραιότητα δίνεται σε όσους έχουν δεχθεί προσφορά εργασίας από κάποιον Αυστραλό εργοδότη που προτίθεται να γίνει ο χορηγός τους στην Αυστραλία.

Σημειώνεται τέλος ότι ο χρόνος αξιολόγησης αιτήσεων εξειδικευμένου προσωπικού μπορεί να είναι έως και τρία χρόνια.

Του Δημήτρη Ωραιόπουλου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook