Αυξημένες σε σύγκριση με πέρυσι είναι φέτος οι τιμές παραγωγού για την αποξηραμένη σουλτανίνα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΣΟΣ.

Η τιμή παραγωγού για τη νούμερο 4 σταφίδα ανέρχεται στα 1,30 ευρώ, για τη νούμερο 1 στα 1,70 ευρώ και τη νούμερο 2 στα 1,50 ευρώ. Πέρσι, οι αντίστοιχες τιμές ήταν 1 ευρώ, 1,40 και 1,20 ευρώ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΣΟΣ Νίκο Καραμπακάκη, το Διοικητικό Συμβούλιο της συνεταιριστικής οργάνωσης αποφάσισε τις παραπάνω τιμές, αφού εκτίμησε όλες τις παραμέτρους της αγοράς και συνθήκες του διεθνούς ανταγωνισμού.

«Οι παραπάνω τιμές είναι το μέγιστο που μπορεί να δοθεί στην παρούσα συγκυρία, με το σκληρό διεθνή ανταγωνισμό, ώστε να προωθηθεί το προϊόν στην αγορά. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η ΚΣΟΣ δίνει έμφαση στη βελτίωση της ποιότητας του προϊόντος, εξαντλώντας όλα τα οικονομικά περιθώρια για τους εκλεκτούς τύπους Νο 1 και Νο2» αναφέρει.

Οι παραπάνω τιμές, πάντως, φαίνεται να διαμορφώθηκαν στα συγκεκριμένα επίπεδα λόγω και του πιθανού ανοίγματος στις αγορές της Ουκρανίας και της Ρωσίας από δράσεις της Περιφέρειας Κρήτης.

Παράλληλα, η ΚΣΟΣ ενθαρρύνει τους παραγωγούς να αποξηράνουν το προϊόν τους, λόγω και της απαγόρευσης οινοποίησης της σουλτανίνας, που έπεσε σα βόμβα στην αγορά των σταφυλιών.

(agronews.gr)