Η άρτια οργάνωση και η ανάθεση της φύλαξης παραλιών των δήμων του νομού Ηρακλείου σε συγκεκριμένη εταιρεία έχει φέρει αποτελέσματα στο θέμα των πνιγμών αφού στα όρια του νομού έχουν μειωθεί στο ελάχιστο  τα περιστατικά, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Κρήτη.

Την ώρα που στους άλλους τρεις νομούς του νησιού καταγράφεται \’\’μαύρο\’\’ ρεκόρ πνιγμών, στο Ηράκλειο η εικόνα είναι ακριβώς αντίθετη, αφού σε παραλίες και πισινές μόνο από την συγκεκριμένη εταιρεία φύλαξης βρίσκονται 50 εκπαιδευμένοι ναυαγοσώστες.

Ο ναυαγοσώστης Δημήτρης Κλάδος μιλώντας στο flashewns τόνισε \’\’κάνουμε μια σημαντική προσπάθεια να περιορίσουμε το φαινόμενο των πνιγμών που έχει πάρει διαστάσεις μάστιγας. Στο νομό Ηρακλείου το έχουμε πετύχει στο ακέραιο, αφού για πρώτη φορά το φετινό καλοκαίρι δεν έχουμε θρηνήσει θύματα σε θάλασσες και πισίνες ξενοδοχείων, εκεί όπου έχουμε αναλάβει την ευθύνη\’\’.

Να σημειωθεί πως η χθεσινή διάσωση στην παραλία της Ψαρομούρας στην Αγία Πελαγία, ενός άνδρα από την Αθήνα, ήταν η 18η τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook