Επίσκεψη πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 15/03/2011, στην παραλιακή ζώνη του Σισίου, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης, ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΑΝ κ. Γιάννης Πεδιαδίτης και ο πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου Βραχασίου κ. Μιχάλης Πετσαλάκης, προκειμένου να επιθεωρήσουν επί τόπου αλλά και να ενημερωθούν από τον επιβλέποντα εργοδηγό του Δήμου κ. Γιάννη Λουκάκη, για το εν εξελίξει έργο που αφορά στην αποκατάσταση των καταστροφών που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες ακραίες καιρικές συνθήκες κατά μήκος του παραλιακού μετώπου της περιοχής. Επί τόπου βρέθηκαν επίσης διάφοροι παράγοντες και κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι συνομίλησαν και ενημέρωσαν το Δήμαρχο για αρκετά ζητήματα του Σισίου ενώ δεν παρέλειψαν να τον ευχαριστήσουν για τις ενέργειες που έγιναν από το Δήμο Αγίου Νικολάου.

Οι τρεις βασικές παραλίες που σημειώθηκαν οι παρεμβάσεις στο Σίσσι είναι η παραλία στο Μπούφο, στο Αυλάκι και η παραλία απέναντι από το λιμάνι. Ενώ διαμορφώσεις έγιναν σε όλο το παραλιακό μέτωπο του Σισίου ανατολικά σε απόσταση 800 μέτρων και δυτικά σε απόσταση 500 μέτρων. Ο Δήμος Αγίου Νικολάου διέθεσε εδώ και αρκετό καιρό για την αποκατάσταση και τον καθαρισμό της περιοχής ένα μεγάλο συνεργείο αποτελούμενο από ένα γκρεϊντερ, ένα οδοστρωτήρα, μία υδροφόρα, ένα μικρό εκσκαφέα και τρία φορτηγά. Σχεδόν δύο εβδομάδες παρέμεινε επίσης στην περιοχή το συνεργείο πρασίνου για κλαδέματα και διαμορφώσεις όπως την αναστήλωση αλμυρικιών.

Το κλιμάκιο του Δήμου επισκέφθηκε στη συνέχεια το λιμανάκι του Σισίου που υπέστη σοβαρές ζημιές οι οποίες θα αποκαταστηθούν και θα διαμορφωθούν σύντομα βάσει της ήδη υπάρχουσας μελέτης.

Ο κ. Πετσαλάκης ενημέρωσε το Δήμαρχο και το Διευθυντή της ΔΕΥΑΑΝ σε θέματα ύδρευσης και αποχέτευσης που άπτονται της περιοχής αλλά και για τις μεγάλες ελλείψεις και προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι καθημερινά.

«Η Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν. από την πρώτη στιγμή της συνένωσης των τριών Δήμων βρίσκεται κοντά στην κοινότητα Βραχασίου καταγράφοντας τις ανάγκες των περιοχών σε επίπεδο συντηρήσεων αλλά και σε προετοιμασία μελετών ώστε να γίνουν τα απαραίτητα έργα βασικών υποδομών που έχουν ανάγκη οι κάτοικοι. Ωστόσο αν δεν υπάρχουν ώριμες μελέτες είναι αδύνατον να κατασκευαστούν τα αναγκαία έργα από τη μία μέρα στην άλλη ενώ θα πρέπει να συνταχθεί αρχικά το πρόγραμμα έργων ώστε να τεθούν προτεραιότητες!» τόνισε ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΑΝ κ. Γιάννης Πεδιαδίτης.

Ο Δήμαρχος συνέχισε την επίσκεψή του στο χώρο ο οποίος έχει προταθεί στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων για την ανέγερση του Δημοτικού Σχολείου Σισίου καθώς επίσης και στο χώρο που πρόκειται άμεσα ο Δήμος Αγίου Νικολάου να διαμορφώσει σε παρκινγκ επί του δρόμου που βρίσκεται ο Ιερός Ναός Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης. Ο χώρος αυτός διανύει μια απόσταση 200 μέτρων κατά μήκος του δρόμου (πλάτους 8,5 μέτρων) και θα δώσει μια σημαντική ανάσα στους κατοίκους αλλά και στου επισκέπτες κατά τους θερινούς μήνες. Αμέσως μετά ο κ. Πετσαλάκης οδήγησε το Δήμαρχο στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων 400 τ.μ. που βρίσκεται στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, διευκρινίζοντας ότι θα πρέπει να διαμορφωθεί και να αποπερατωθεί καθώς την ψιλή κυριότητα έχει η πρώην κοινότητα Βραχασίου και τώρα ο Δήμος αγίου Νικολάου.

Από την επί τόπου επίσκεψη διαπιστώθηκε ότι πραγματοποιήθηκαν σημαντικές παρεμβάσεις στην παραλιακή ζώνη του Σισίου αλλάζοντας προς το καλύτερο την όψη του ενώ αποκαταστάθηκαν όλες οι ζημιές που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook