Προλαμβάνοντας το ελληνικό αίτημα για διετή επιμήκυνση του οικονομικού προγράμματος, που -σύμφωνα με τους Financial Times- αναμένεται να διατυπώσει την ερχόμενη εβδομάδα στην Γερμανίδα καγκελάριο ο Αντώνης Σαμαράς, ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ έσπευσε την Τετάρτη να ξεκαθαρίσει πως η Άνγκελα Μέρκελ «παραμένει προσηλωμένη στην ισχύουσα συμφωνία όσον αφορά τις υποχρεώσεις της Ελλάδας για τις μεταρρυθμίσεις».

«Για την κ. Μέρκελ και για όλη την κυβέρνηση αυτό που ισχύει είναι το μνημόνιο κατανόησης, όπως αυτό συνήφθη ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ)», δήλωσε ο εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ σε τακτική συνέντευξη Τύπου.

Πρόσθεσε ότι καμία απόφαση δεν μπορεί να ληφθεί, προτού η τρόικα ολοκληρώσει τον Σεπτέμβριο την αποτίμηση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα. «Η έκθεση της τρόικας θα αποτελέσει τη βάση οποιασδήποτε μελλοντικής απόφασης» σημείωσε ο Ζάιμπερτ.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η Ελλάδα θα ζητήσει να παραταθεί ώς το 2016 το πρόγραμμα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί με την Άγκελα Μέρκελ στις 24 Αυγούστου στο Βερολίνο και με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στις 25, στο Παρίσι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook