Ένα από τα πρόσωπα που έχει βρεθεί το τελευταίο διάστημα στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας με φόντο τα επερχόμενα μέτρα, ο βουλευτής Ηρακλείου της ΔΗΜ.ΑΡ. Γιάννης Μιχελογιαννάκης με δήλωση ρίχνει τους τόνους και πλέκει το εγκώμιο του Φώτη Κουβέλη.

\’\’Από την αρχή της κρίσης βιώσαμε, αναξιοπιστία κυβέρνησης Παπανδρέου, αναξιοπιστία επί Υπουργίας Βενιζέλου, επικίνδυνες μετατοπίσεις γνώμης από τις κοινοβουλευτικές ομάδες ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας. Βιώσαμε επίσης, ανεπαρκείς κυβερνήσεις Παπαδήμου, Πικραμένου και αντιμετωπίσαμε ένα δίμηνο δημιουργίας κυβέρνησης ευθύνης, με δείγματα στελεχών της ότι δεν είχαν συνειδητοποιήσει την ευθύνη που είχαν στην αντιμετώπιση της κρίσης.

 Επιτακτική ανάγκη, η διαπραγμάτευση, το σχέδιο ανασυγκρότησης του τόπου μας και το σχέδιο εξομάλυνσης του κοινωνικού πόνου. Διαπραγμάτευση που είναι δυστυχώς, προαπαιτούμενο και για το σχέδιο ανασυγκρότησης και για το σχέδιο απάλυσνης.

Στην Κρήτη, όταν χρειάζεται διαπραγμάτευση για σοβαρούς κοινωνικούς, οικονομικούς, πολιτισμικούς και ηθικούς λόγους, πάντοτε χρησιμοποιούν στο λεγόμενο «σασμό» ανθρώπους με ηθικό και αξιόπιστο πλεόνασμα. Στο «σασμό» που χρειάζεται το κράτος, ο οποίος αποτελεί και μονόδρομο επιβίωσης του, καταλαβαίνει κανείς ότι η προσωπικότητα Κουβέλη πρέπει να παίξει ρόλο.

Η χρεοκοπία είναι προ των πυλών. Το κράτος είναι ανεπαρκές. Το φάρμακο, το καύσιμο, η διατροφή, βρίσκονται σε τεράστια κρίση. Η διαπραγμάτευση, δηλαδή ο «σασμός», αποτελεί φοβάμαι, την τελευταία ευκαιρία. Τα κόμματα της καταγγελίας ας καταλάβουν επιτέλους ότι δεν μπορούν να παίζουν με το μέλλον του Έλληνα.

Ο «σασμός» στο εσωτερικό που ήδη έχει γίνει, με την ανοχή του Έλληνα να ζει σε συνθήκες εξαθλίωσης δεν πρέπει να πάει χαμένος.\’\’ 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook