Πρώτη δημοσίευση: 15:16

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 33χρονος Αλγερινός, που φέρεται ως ο εγκέφαλος της σπείρας με τα καλάσνικοφ που είχε "βάλει στο μάτι" κοσμηματοπωλεία στη Χερσόνησο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα ο 33χρονος αφέθηκε ελεύθερος καταβάλλοντας εγγύηση 10.000 ευρώ ενώ υποχρεούται να παρουσιάζεται τρεις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του 33χρονου αλλά και τεσσάρων ακόμη φερόμενων ως συνεργών του που αναζητούνται, είχε ασκηθεί δίωξη για ληστεία από κοινού και κατ' εξακολούθηση, από δράστες που ενήργησαν με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, παράνομη οπλοφορία βαρέων όπλων κατ'εξακολούθηση, σύσταση συμμορίας για την τέλεση κακουργημάτων και εμπρησμό από πρόθεση

Οι διωκτικές αρχές είχαν συλλάβει τον 33χρονο για τις ληστείες που σημειώθηκαν στις 10 του περασμένου Ιούλη στη Χερσόνησο και την 1η Αυγούστου στον Ανισσαρά.

Συγκεκριμένα:

Στις 10 Ιουλίου, 5 άτομα με καλάσνικοφ χτύπησαν μέρα μεσημέρι σε κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Χερσονήσου, μπροστά στα μάτια έντρομων τουριστών. Κατάφεραν να διαφύγουν παρά το γεγονός ότι πολίτες και αστυνομικοί τους είχαν καταδιώξει.

Οι ληστές επανήλθαν την 1η Αυγούστου με θεαματικό χτύπημα σε κοσμηματοπωλείο μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας της Χερσονήσου. Οπλισμένοι με καλάσνικοφ και καλυμμένοι με κουκούλες μπήκαν μέσα στο ξενοδοχείο για να αποσπάσουν από το κοσμηματοπωλείο, επιλεγμένα, πανάκριβα ρολόγια και κοσμήματα.

Ισχυρό άλλοθι επικαλέστηκε ο 33χρονος διαμέσου του δικηγόρου του


Ισχυρό άλλοθι για τον Αρμένιο πελάτη του που κατηγορείται για τις ληστείες στα κοσμηματοπωλεία της Χερσονήσου παρουσίασε ο δικηγόρος του κ. Δ. Βέρα.

Όπως είπε ο δικηγόρος υπάρχουν φωτογραφίες με τον 33χρονο,  το χρονικό διάστημα που έγιναν οι ληστείες, να βρίσκεται σε καφέ μπάρ της Χερσονήσου.

Επίσης σε ότι αφορά τα τρία πανάκριβα ρολόγια που βρέθηκαν στην κατοχή του ο συνήγορος του Αρμένιου τόνισε πως αποτελούν ενέχυρο που ελάμβανε ο 33χρονος καθώς διέθετε παράνομο ενεχυροδανειστήριο.

Μάλιστα ο φερόμενος ως δράστης περιέγραψε και το άτομο που του πούλησε τα δύο ρολόγια. 

Υπενθυμίζεται ότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του Αρμένιου εντοπίστηκαν τα δυο ρολόγια τα οποία όπως προέκυψε από την προανάκριση είχαν αφαιρεθεί τα κοσμηματοπωλεία στην περιοχή της Χερσονήσου.