Πυρκαγιές εκδηλώθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου θέτοντας σε συναγερμό τους πυροσβεστικούς υπαλλήλους που έδιναν μάχη με τις φλόγες σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο.

Η μεγαλύτερη και πιο ανησυχητική ξέσπασε στο χωριό Ροδάκινο του ν. Ρεθύμνου καθώς οι βόρειοι άνεμοι \”έσπρωχναν\” την φωτιά προς τη θάλασσα όπου βρίσκονται σπίτια και εξοχικές κατοικίες όμως χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων απετράπησαν τα χειρότερα.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 12:25 τα μεσάνυχτα και μόλις στις 7 το πρωί τέθηκε υπό μερικό έλεγχο ενώ στο σημείο επιχειρούσαν ολονυχτίς 7 οχήματα με 15 υπαλλήλους καθώς και 1 πεζοπόρο τμήμα με 6 άτομα από το Ηράκλειο.

Στις φλόγες παραδόθηκαν αρκετά ελαιόδεντρα και καλλιέργειες, περίπου 9 στρέμματα καθώς και ένα στρέμμα δασικής έκτασης.

Λίγη ώρα αργότερα η πυροσβεστική υπηρεσία στο Ηράκλειο κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια ακόμη φωτιά που ξέσπασε στις 2:40 τα ξημερώματα στην Κερά στο Δήμο Χερσονήσου και η οποία τέθηκε υπό μερικό έλεγχο στις 5 το πρωί.

Στο σημείο έσπευσαν τρία πυροσβεστικά οχήματα με έξι υπαλλήλους και κατάφεραν να περιορίσουν τις φλόγες που έκαψαν συνολικά δεκαπέντε στρέμματα, πέντε δασικής και δέκα χορτολιβαδικής έκτασης.

Τέλος στις 6, τις πρώτες πρωινές ώρες νέα φωτιά ξέσπασε στο Ηράκλειο, στο χωριό Ελιά χωρίς ωστόσο να κινδυνεύουν σπίτια.

Η πυρκαγιά καίει σε πολύ χαμηλή βλάστηση και δεν ανησυχεί τις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν με δύο πυροσβεστικά οχήματα και τέσσερις υπαλλήλους.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (www.gscp.gr) για σήμερα Σάββατο ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε ολόκληρη την Κρήτη είναι πολύ υψηλός κίνδυνος (κατηγορία κινδύνου 4).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook