Περισσότεροι από 20 αστυνομικοί  ένστολοι και με πολιτικά οδήγησαν το μεσημέρι της Τρίτης στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου τον 33χρονο που συνελήφθη, όπως αποκάλυψε χθες η «Πατρίδα», στη διάρκεια κινηματογραφικής επιχείρησης αστυνομικών της Ομάδας Ειδικών Αποστολών σε ιδιωτικό γυμναστήριο της πόλης, παρουσία μάλιστα δεκάδων αυτοπτών μαρτύρων.

Ο «θηριώδης» νεαρός οδηγήθηκε με αστραπιαίες κινήσεις στον πρώτο όροφο του Δικαστικού Μεγάρου ενώ αμέσως μετά αστυνομικοί ζήτησαν να εκκενωθεί το κτίριο για λόγους ασφαλείας καθώς εκεί βρίσκονταν από νωρίς συγγενείς και φίλοι του.

Η πολυπληθής παρουσία των αστυνομικών ερμηνεύεται από πολλούς ως μία κίνηση «επίδειξης ισχύος» από πλευράς Αστυνομίας με στόχο να στείλει το μήνυμα της προς όλους εκείνους που δημιουργούν προβλήματα με την έκνομη συμπεριφορά τους.

Αφορμή για την αυτόφωρη σύλληψη του 33χρονου-προηγήθηκε ειδικός σχεδιασμός- στάθηκε η καταγγελία ενός Ηρακλειώτη, ο οποίος τον εμπλέκει σε υπόθεση τοκογλυφίας και εκβίασης.

Η δράση του 33χρονου είχε καταστεί τον τελευταίο καιρό «πονοκέφαλος» για τις διωκτικές Αρχές του Ηρακλείου. Ιδιαίτερα μετά τον ξυλοδαρμό αστυνομικού σε κεντρικό κατάστημα της πόλης αλλά και τον ξυλοδαρμό πολίτη μέσα στα δικαστήρια, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εξέφραζαν την άποψη ότι θα πρέπει να τον παραπέμψουν το συντομότερο δυνατόν στη Δικαιοσύνη καθώς όσο παραμένει «ατιμώρητος» τόσο υπάρχει κίνδυνος «γιγάντωσης» της δράσης του.

Αν και για τα προαναφερόμενα περιστατικά, αστυνομικοί τον αναζήτησαν, δεν κατέστη εφικτός ο εντοπισμός του στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Προχθές το βράδυ ωστόσο στην Ασφάλεια παρουσιάστηκε Ηρακλειώτης, ο οποίος κατήγγειλε τον 33χρονο για τοκογλυφία και εκβίαση.

Συγκεκριμένα φέρεται να κατήγγειλε ότι κάποια χρονική στιγμή χρειάστηκε να δανειστεί από τον 33χρονο το ποσό των 5000 ευρώ και ο τελευταίος απαίτησε να του επιστρέψει το ..κεφάλαιο προσαυξημένο με τον τόκο, δηλαδή 7.500 ευρώ.

Επίσης μία άλλη φορά δανείστηκε-όπως καταγγέλλει-το ποσό των 1000 ευρώ και ο 33χρονος απαίτησε το ποσό των 1500 ευρώ. Όταν ο καταγγέλλων αντέδρασε, ο 33χρονος φέρεται να τον απείλησε ακόμα και για τη ζωή του. Η επώνυμη καταγγελία ήταν αρκετή για την άμεση ενεργοποίηση των Αστυνομικών Αρχών που αυτή τη φορά αιφνιδίασαν τον 33χρονο στον επαγγελματικό του χώρο.

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος

Σε βάρος του 33χρονου ασκήθηκε χθες ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, ενώ επίσης διώκεται για απόπειρα εκβίασης και παράνομη οπλοφορία.

Ο νεαρός πήρε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί αύριο. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και μάλιστα εκφράζει έκπληξη για όσα του καταλογίζονται. Υποστηρίζει ότι ο καταγγέλλων είναι φίλος του και γι’ αυτό του είχε δανείσει κάποια χρήματα, διαψεύδει όμως ότι ήταν τοκογλύφος και ότι τον απειλούσε.

πηγή \”Πατρίδα\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook