Μεταφέρθηκε τελικά, τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής, από την Ύδρα στον Πειραιά, ο ιδιοκτήτης ταβέρνας στο νησί, ο οποίος είχε συλληφθεί από την Οικονομική Αστυνομία μαζί με άλλο ένα άτομο, για φορολογικές παραβάσεις.

Η μεταγωγή στον Πειραιά επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 22:00 το βράδυ της Παρασκευής, με το πλοίο «FLYING CAT- I».

Ωστόσο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, η μετακίνηση των συλληφθέντων στο πλοίο, ακυρώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία, καθώς είχε συγκεντρωθεί πλήθος δεκάδων ατόμων έξω από το Αστυνομικό Τμήμα, με σκοπό να παρεμποδίσουν τη διαδικασία προσαγωγής.

Αμέσως μετά τον κατάπλου του «FLYING CAT- I», στις 21:45 στο λιμάνι της Ύδρας, ξεκίνησε η διαδικασία επιβίβασης επιβατών με προορισμό τον Πειραιά, αλλά το συγκεντρωμένο πλήθος εισήλθε στο πλοίο, εξαιτίας λανθασμένης πληροφόρησης κατοίκων του νησιού σχετικά με επικείμενη μεταφορά, στον Πειραιά, καταστηματάρχη, κατοίκου Ύδρας, ο οποίος είχε συλληφθεί από τις αστυνομικές αρχές για φορολογικές παραβάσεις.

Κάποιοι από αυτούς που εισέβαλαν στο πλοίο διαπληκτίστηκαν με τα μέλη του πληρώματος, αλλά στελέχη του Λιμεναρχείου Ύδρας, τους απομάκρυναν και το «FLYING CAT- I» απέπλευσε στις 22:00, με προορισμό τον Πειραιά.

Για το συμβάν, ενημερώθηκε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά.

 

in.gr