\”Έσπασε το φράγμα\” των δύο ευρώ  η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης καθώς σε πρατήριο της Καρπάθου οι καταναλωτές καλούνται να πληρώσουν το αντίστοιχο ποσό ανά λίτρο για να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ των οχημάτων τους,, ενώ η αντίστοιχη τιμή στη Κρήτη βρίσκεται μιαν ανάσα πριν τα δύο ευρώ αφού σε πρατήριο του Ηρακλείου πωλείται προς 1,999 ευρώ ανά λίτρο.

Με βάση τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων του Υπουργείου Ανάπτυξης, οι τιμές των υγρών καυσίμων που καταγράφονται στο νησί είναι από τις υψηλότερες που σημειώνονται στη χώρα με το νομό Ηρακλείου να αναδεικνύεται σε πρωταθλητή στην ακρίβεια με την τιμή της αμόλυβδης να πωλείται προς 1,999 ευρώ ανά λίτρο σε πρατήριο που βρίσκεται στη Γέργερη.

Ακολουθεί το Λασίθι με την μέγιστη τιμή να αγγίζει τα 1,995, τα Χανιά με 1,969 το λίτρο και τέλος το Λασίθι με 1,950 ευρώ ανά λίτρο.

Αναλυτικά, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών, οι τιμές της βενζίνης ανά νόμο, σήμερα, διαμορφώνονται ως εξής:

Δείτε εδώ τις τιμές όλων των πρατηρίων στο Ηράκλειο

Δείτε εδώ τις τιμές όλων των πρατηρίων στα Χανιά

Δείτε εδών τις τιμές όλων των πρατηρίων στο Ρέθυμνο

Δείτε εδώ τις τιμές όλων των πρατηρίων στο Λασίθι

Σε απεργίες τον Σεπτέμβριο ;

Πάντως οι βενζινοπώλες οι οποίοι επίσης πλήττονται απο αυτή την κατάσταση λόγω της μειωμένης κατανάλωσης, επιμένουν να ζητούν απο την κυβέρνηση την μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, αίτημα στο οποίο συναντούν μονίμως την άρνηση των αρμοδίων.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του Flashnews.gr η ΠΟΠΕΚ θα συγκαλέσει Γενική Συνέλευση των μελών της στα τέλη Αυγούστου με σκοπό την πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook