\’O \”άγιος\” που είχαν ένα 11χρονο κορίτσι από τη Γερμανία με τον 15χρονο αδελφό του και μια 57χρονη  από τη Ρωσία ήταν ο ναυαγοσώστης στην παραλία των Μαλίων και του Ψαρόλακκου στη Σταλίδα που κατάφερε και τους έσωσε στην κυριολεξία τη ζωή, όταν αντιμετώπιζαν σοβαρό κίνδυνο καθώς δεν μπορούσαν να βγουν από τη θάλασσα καθώς τα κύματα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων τους τραβούσαν μέσα.

Τα συγκεκριμένα περιστατικά σημειώθηκαν σήμερα το μεσημέρι, όταν στη μια περίπτωση τα δυο παιδιά από τη Γερμανία, το 11χχρονο κορίτσι και το 15χρονο αγόρι, κολυμπούσαν στην παραλία του Ψαρόλακκου.

Κάποια στιγμή όμως κι ενώ απείχαν 40 περίπου μέρα από την ακτή κι ενώ τα δύο παιδιά τα παρέσυραν τα κύματα ο ναυαγοσώστης Δημήτρης Κλάδος διαπίστωσε πως το κορίτσι και το αγόρι αντιμετώπιζαν κίνδυνο, και βούτηξε στη θάλασσα βγάζοντας έξω τα δύο παιδιά.

Η μητέρα της 11χρονης και του 15χρονου ευχαρίστησε το ναυαγοσώστη λέγοντα μάλιστα πως θα αναφέρει το περιστατικό στις εφημερίδες της πατρίδας της.

Νωρίτερα μεγάλο κίνδυνο είχε διατρέξει και μια 57χρονη γυναίκα από την Ρωσία που κολυμπούσε στη θαλάσσια  περιοχή των Μαλίων

Η γυναίκα κάποια στιγμή αντιμετώπισε πρόβλημα και κάλεσε σε βοήθεια.

Άμεσα λουόμενος στην περιοχή επιχείρησε να την βγάλει έξω από τη θάλασσα αλλά λογω των ισχυρών ανέμων που τον παρέσυραν κι εκείνον εγκατέλειψε την προσπάθεια.

Η 57χρονη όμως στάθηκε τυχερή καθώς ο ίδιος ναυαγοσώστης έπειθα από έντονη προσπάθεια κατάφερε και την έβγαλε στην ακτή.

Αξίζει να σημειωθεί πως εξαιτίας των ισχυρών ανέμων η σημερινή ημέρα ήταν ίσως και η πιο δύσκολη του καλοκαιριού.

Ρένα Βουρεξάκη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook