Προσπάθεια ανασύστασης τρομοκρατικής ομάδας βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. πίσω από την αιματηρή ληστεία στην Πάρο.

Ο 29χρονος που συνελήφθη και φέρεται να είναι ο εκτελεστής του οδηγού ταξί, είχε απασχολήσει τις Αρχές και κατά τη διάρκεια των ερευνών για την εξάρθρωση της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», οδηγείται τη Δευτέρα για απολογία στον ειδικό εφέτη ανακριτή.

Όπως αναφέρεται στα «Νέα» της Δευτέρας, μια φράση που χρησιμοποίησαν οι τρεις ληστές χτύπησε καμπανάκι στην Αντιτρομοκρατική και ήταν αυτή που οδήγησε στη σύλληψή του.

Όπως κατέθεσε ένας από τους πελάτες της τράπεζας που βρισκόταν στο υποκατάστημα την ώρα της ληστείας, όταν μπήκαν οι ληστές εκείνος κατέθετε ένα ποσό στον ταμία.

Ένας από τους ληστές τον πλησίασε και ο επιχειρηματίας φοβήθηκε πως θα έπαιρναν και τα δικά του χρήματα. «Εμείς κλέβουμε τα χρήματα των τραπεζών και όχι των πολιτών» του είπε.

Κατά τις Αρχές, ο 29χρονος υπέπεσε σε σειρά λαθών:

Αστυνομικοί τον είχαν εντοπίσει τον Ιούλιο να αγοράζει από κατάστημα με είδη μεταμφίεσης στη
Θεσσαλονίκη διάφορα αξεσουάρ.
Την ημέρα της ληστείας φορούσε ένα πράσινο καπέλο, που έμοιαζε αρκετά με καουμπόικο. Ηταν ο
πρώτος από τους τρεις ληστές που μπήκαν στην τράπεζα. Οι δύο που ήταν μαζί του φορούσαν γάντια αλλά ο Θεοφίλου όχι, ενώ για κάλυψη είχε φορέσει μόνο ένα ψεύτικο μουστάκι και γένι.
Όταν υπάλληλοι του υποκαταστήματος φώναξαν, «βοήθεια ληστεία», και οι τρεις κακοποιοί άρχι-
σαν να τρέχουν έπεσε το καπέλο του, το οποίο δεν προσπάθησε να πιάσει.
Το βιολογικό υλικό από το καπέ λο ταυτοποιήθηκε με ορφανό δείγμα DNA από τη γιάφκα του Αγρινίου και η φωτογραφία από την κάμερα αποκάλυπτε τον δράστη.

* Στη δημοσιότητα, ύστερα από έκδοση εισαγγελικής διάταξης, δόθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του 30χρονου. Πρόκειται για τον Αναστάσιο Θεοφίλου του Κωνσταντίνου και της Ευαγγελίας, ο οποίος γεννήθηκε στις 17/12/1982 στη Θεσσαλονίκη.

Μαζί με τις φωτογραφίες του συλληφθέντα, η ΕΛΑΣ δημοσιοποίησε και τις φωτογραφίες των αγνώστων συναυτουργών του, όπως καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της ληστείας, από το κλειστό κύκλωμα καμερών ασφαλείας της τράπεζας.

Η δημοσίευση των στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών αποσκοπεί, όπως σημειώνει το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, «στην υποβοήθηση της πληρέστερης εξιχνίασης της ερευνώμενης υπόθεσης και τη διακρίβωση της ταυτότητας των λοιπών δραστών, καθώς επίσης στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, αλλά και την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων».

Η ΕΛΑΣ καλεί, όποιον πολίτη γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τα άτομα που απεικονίζονται στις φωτογραφίες που δημοσιεύονται, να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 170, 1014 και 1964 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, υπενθυμίζοντας ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Χρυσή Αυγή και «φιλίες» στο Facebook

Εν τω μεταξύ, σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει η Χρυσή Αυγή, με αφορμή το γεγονός ότι ο συλληφθείς είχε «φίλους» στη σελίδα του στο Facebook τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου και Δημήτρη Στρατούλη.

Σε μια πολύ σκληρή ανακοίνωση η Χρυσή Αυγή σημειώνει: «Την επόμενη φορά που θα μιλήσουν οι Συριζαίοι για οτιδήποτε να θυμηθούν πρώτα τα παιδιά τους (Βούτσης) και τα διαδικτυακά φιλαράκια τους (Θεοφίλου). Όλα τα ρεμάλια της άκρας αριστεράς, που εδώ και δεκαετίες έχουν αιματοκυλίσει την ελληνική κοινωνία, διαπρέποντας σε ληστείες και δολοφονίες. Από κόμμα των αφγανών και των πακιστανών, τώρα ο Σύριζα γίνεται και επισήμως κόμμα των τρομοκρατών. Και στις δύο περιπτώσεις μιλάμε για δολοφόνους Ελλήνων πολιτών, που δεν κρύβουν την αγάπη τους για τη συμμορία της Κουμουνδούρου».

in.gr