«Δεν υπάρχει καμία κοινωνική ευαισθησία, ούτε καμία προοδευτική θεωρία που να μετατρέπει τη φοροδιαφυγή σε "αντίσταση"» σχολίασε το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τα συμβάντα στην Ύδρα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος, «η υπόθεση της Ύδρας εξέθεσε διεθνώς τη χώρα και επέτρεψε να αναπαράγονται αρνητικά και άδικα στερεότυπα κατά της Ελλάδας και των Ελλήνων. Στερεότυπα που δυστυχώς αποκρύπτουν όσα πολύ σημαντικά έχει πετύχει έως τώρα η Ελλάδα στην εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και στις διαρθρωτικές αλλαγές, με τη μείωση του ελλείμματος και την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας».

Το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι «ο αγώνας κατά της φοροδιαφυγής είναι αταλάντευτος σε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας» και επισημαίνει πως «οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους πρέπει, είτε με φυσικό είτε με ηλεκτρονικό τρόπο, να είναι διαρκώς παρούσες, ώστε οι έλεγχοί τους να μη συνιστούν επικοινωνιακό γεγονός».

Στο ίδιο μήκος κύματος, η ΔΗΜ.ΑΡ., χαρακτηρίζει ως συντηρητικά τα πολιτικά κόμματα που δικαιολογούν την άρνηση ελέγχου και την παρεμπόδιση των εντεταλμένων οργάνων της Πολιτείας για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Όπως σημειώνει, κάθε παρεμπόδιση της προσπάθειας ελέγχου αποτελεί πράξη που στερεί έσοδα από το κράτος, πρέπει να καταδικάζεται και με κάθε τρόπο να αποτραπεί.

Η πάταξη της φοροδιαφυγής πρέπει να γίνεται συστηματικά με πολλαπλούς ελέγχους και παντού από την Οικονομική Αστυνομία και το ΣΔΟΕ, προσθέτει.

zougla.gr