Αιματηρή απόπειρα ληστείας σημειώθηκε χθες, πριν από τα μεσάνυχτα, σε internet café στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.

Δύο κουκουλοφόροι, κρατώντας μαχαίρι ο ένας και πιστόλι ο άλλος, με απειλές απέσπασαν -προς στιγμήν- άγνωστο χρηματικό ποσό από το ταμείο του καταστήματος και τους θαμώνες. Στην προσπάθεια διαφυγής τους όμως, δύο υπάλληλοι της επιχείρησης, 44 και 39 ετών, επιχείρησαν, με τη συνδρομή των πελατών, να ακινητοποιήσουν τους δράστες και ακολούθησε συμπλοκή.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ληστής που κρατούσε το πιστόλι πυροβόλησε τον 44χρονο, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στον αριστερό μηρό, ενώ, προτού διαφύγει πεζός προς άγνωστη κατεύθυνση, πυροβόλησε κι εναντίον θαμώνα του καταστήματος, χωρίς όμως να τον πετύχει.

Την ίδια ώρα, πάντως, ακινητοποιήθηκε ο δεύτερος δράστης και, αφού ειδοποιήθηκε η Άμεση Δράση, έφθασαν στο σημείο αστυνομικοί που τον συνέλαβαν. Όπως διαπιστώθηκε, πρόκειται για 26χρονο, υπήκοο Γεωργίας, ο οποίος κρατείται και ανακρίνεται.

Κατά τη συμπλοκή τραυματίστηκε ελαφρά κι ο 39χρονος υπάλληλος του internet café, ενώ ο 44χρονος συνάδελφός του νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, χωρίς η ζωή του να διατρέχει κίνδυνο.

Όπως έγινε γνωστό, οι δράστες στη διάρκεια της συμπλοκής απώλεσαν τη «λεία» τους, η οποία και αποδόθηκε στα θύματα.

Από την αστυνομία διεξάγονται έρευνες για τη σύλληψη του έτερου δράστη.

in.gr