Σχετικά με δημοσιεύματα στον Τύπο σύμφωνα με τα οποία το Συγκρότημα Τράπεζας Κύπρου φέρεται να προχωρεί σε ανταλλαγή περιουσιακών στοιχείων με άλλο τραπεζικό οργανισμό, το Συγκρότημα ανακοινώνει ότι, στα πλαίσια του ευρύτερου προγραμματισμού του για ενίσχυση της κεφαλαιακής του θέσης καθώς και θωράκισης του ισολογισμού του, εξετάζει αριθμό επιλογών.

 Μια τέτοια πιθανή επιλογή είναι και η ανταλλαγή στοιχείων του ενεργητικού και του παθητικού του με μια από τις ελληνικές τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο. Στο στάδιο αυτό εξετάζονται όλες οι επιλογές για ενίσχυση της κεφαλαιακής θέσης του Συγκροτήματος και δεν υπάρχει τίποτα το συγκεκριμένο προς ανακοίνωση.

Το Συγκρότημα Τράπεζας Κύπρου ιδρύθηκε το 1899 και είναι σήμερα ο ηγετικός χρηματοοικονομικός οργανισμός στην Κύπρο. Το Συγκρότημα προσφέρει ένα ευρύ φάσμα χρηματοοικονομικών προϊόντων και υπηρεσιών που περιλαμβάνει τραπεζικές υπηρεσίες, χρηματοδοτήσεις, φάκτοριγκ, χρηματοεπενδυτικές υπηρεσίες, διαχείριση κεφαλαίων και ασφάλειες γενικού κλάδου και ζωής.

 Η Τράπεζα Κύπρου λειτουργεί μέσω 573 καταστημάτων, από τα οποία 194 λειτουργούν στη Ρωσία, 187 στην Ελλάδα, 135 στην Κύπρο, 42 στην Ουκρανία, 10 στη Ρουμανία, 4 στο Ηνωμένο Βασίλειο και 1 στα Channel Islands. Επιπλέον, η Τράπεζα λειτουργεί 6 καταστήματα αντιπροσωπείας στη Ρωσία, την Ουκρανία, την Σερβία και τη Νότια Αφρική. Το Συγκρότημα εργοδοτεί 11.175 άτομα διεθνώς.

Στις 31 Μαρτίου 2012, το Σύνολο Περιουσιακών Στοιχείων του Συγκροτήματος ανερχόταν σε €38,66 δισ. και τα Ίδια Κεφάλαια του σε €2,85 δισ. Οι μετοχές της Τράπεζας Κύπρου είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Συγκροτήματος www.bankofcyprus.com.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook