Μία εξαιρετική «ψαροβραδιά»  στην καρδιά της όμορφης  Μαρίνας του Δήμου Αγίου Νικολάου, αφιερωμένη στους ιδιοκτήτες των σκαφών που ελλιμενίζονται αυτή την περίοδο στα ήρεμα και φιλόξενα νερά της, διοργάνωσαν για τέταρτη συνεχή  χρονιά οι εργαζόμενοι της Μαρίνας σε συνεργασία με το Σύλλογο ερασιτεχνών ψαράδων.

Η  υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Μαρίνας, κ. Σκυβάλου Μαρία ανοίγοντας την εκδήλωση  απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και καλωσόρισε τους καλεσμένους εκφράζοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ που επέλεξαν ως σταθμό στα ταξίδια τους τη Μαρίνα Αγίου Νικολάου.  Σημείωσε επίσης ότι η τοπική κοινωνία τους εκτιμά,  τους θεωρεί σημαντικά πρόσωπα και ελπίζει να αποκομίσουν  τις καλύτερες αναμνήσεις και εντυπώσεις από τον τόπο μας επιστρέφοντας  στην πατρίδα τους.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ήταν αρκετά πλούσιο με ελληνικό ρεπερτόριο που ερμήνευσε ο συντοπίτης μας  Μιχάλης Κλώντζας  και οι προσκεκλημένοι απόλαυσαν τον πλούσιο μπουφέ  με φρέσκο τηγανητό ψαράκι και άλλα εδέσματα της κρητικής παραδοσιακής κουζίνας, διασκεδάζοντας και χορεύοντας.

Η φετινή ετήσια εκδήλωση, προς τιμήν  των ιδιοκτητών σκαφών της Μαρίνας,  είχε  πολυσήμαντη σημασία γιατί συνέπεσε με τις  αποφάσεις που πήρε η κυβέρνηση  περί ιδιωτικοποίησης  των Μαρινών μεταφέροντας στο ΤΑΙΠΕΔ το δικαίωμα παραχώρησης σε τρίτους – μέσω συμβάσεων παραχώρησης – κάθε δικαιώματος χρήσης, διοίκησης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης.  Οι αντιδράσεις  του Δ.Σ. της ΜΑΡΙΝΑΣ (Δ.Α.Ε.Α.Ν.) και του Δημοτικού συμβουλίου Αγίου Νικολάου ήταν εμφανείς αφού εξέδωσαν σχετικό ψήφισμα στη δημοσιότητα μετά από την  έκτακτη συνεδρίαση που συγκάλεσε  το Δημοτικό Συμβούλιο, ζητώντας την ακύρωση και την ανάκληση οποιασδήποτε απόφασης για την παραχώρηση  της ΜΑΡΙΝΑΣ σε ιδιώτες.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο πρόεδρος της ΔΑΕΑΝ κ. Στάθης Βιδάλης ,  ο Διευθυντής της ΔΑΕΑΝ κ. Μανόλης Πεπόνης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ερασιτεχνών ψαράδων  κ. Σκύβαλος, αφού καλωσόρισαν τους ιδιοκτήτες σκαφών, έλληνες και ξένους επισκέπτες, τους ευχαρίστησαν για την προσέλευσή τους στην εκδήλωση  ενώ δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στο επίμαχο θέμα και να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους  λέγοντας  ότι «…θα υπερασπίσουμε με κάθε μέσο το δημόσιο χώρο της πόλης μας, τον κοινωνικό & οικονομικό πλούτο της περιοχής μας, η οποία στηρίζει εν πολλοίς στην λειτουργία της Μαρίνας και του Λιμανιού την οικονομική & κοινωνική της λειτουργία και ανάπτυξη με τρόπο δίκαιης και ισότιμης μεταχείρισης χωρίς ανταγωνισμό στις υπάρχουσες επιχειρήσεις».

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης ευχαρίστησε τους υπαλλήλους της ΔΑΕΑΝ και όλους τους προέδρους που βοήθησαν στην υγιή ανάπτυξη της Μαρίνας όλα αυτά τα χρόνια και ανέφερε μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

«Στη Μαρίνα έχουμε μια ενότητα κοινωνική, λειτουργική και οικονομική… και όλα αυτά μέσα στη καρδιά του Αγίου Νικολάου. Η Μαρίνα βρίσκεται δίπλα στην Κεντρική Πλατεία της πόλης μας και θεωρείται μία δεύτερη Πλατεία, είναι ένας  επί πλέον  δημόσιος χώρος και  παρέχει ιδιαίτερο πλούτο στη περιοχή μας. Η Μαρίνα μαζί με το λιμάνι αποτελούν ένα  από τα σημαντικότερα κομμάτια του παραλιακού μετώπου και  γιαυτό διεκδικούσαμε και θα διεκδικούμε να έχει μια ενιαία διαχείριση   από την κοινωνία του τόπου δηλαδή από το Δήμο. Η Μαρίνα αποτελεί τη Δημόσια ζωή μας και δεν μπορεί να τεμαχίζεται. Ο Δημόσιος χώρος δεν παραχωρείται.  Τα διάφορα ζητήματα που υπάρχουν στη Μαρίνα δημιουργήθηκαν από αμέλεια των κρατικών υπηρεσιών όπου με πολλή προσπάθεια η Δημοτική Ανώνυμη Επιχείρηση του Δήμου Αγίου Νικολάου τα αντιμετωπίζει  και τα επιλύει χάρη στο ανθρώπινο δυναμικό της το οποίο  διαθέτει και τεχνογνωσία αλλά και μεράκι. ..

Εύχομαι να είμαστε εδώ και του χρόνου αλλά και τα επόμενα χρόνια γιατί κανείς δεν μπορεί να μας βγάλει από το σπίτι μας» .

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι κ. Αφορδακός Νίκος, κ. Μιχάλης Σγουρός, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Μαρία Καφετζάκη και κ. Κωστής Χριστουλάκης και ο κ. Γιώργος Βάρδας π. πρόεδρος της ΔΑΕΑΝ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook