Ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά έστειλε το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου. Στην επιστολή που κοινοποιείται μεταξύ άλλων στους Βενιζέλο και Κουβέλη αναφέρεται χαρακτηριστικά:

\’\’Όπως ήδη γνωρίζετε, η κατάσταση που βιώνει ο Ελληνικός λαός είναι τραγική. Η ανεργία έχει εκτοξευτή σε επίπεδα που προκαλεί πανικό. Σήμερα 1.400.000 άνεργοι δεν μπορούν να επιβιώσουν, οι αυτοκτονίες όλο και πληθαίνουν, οι άστεγοι αυξάνονται καθημερινά και η κοινωνική συνοχή καταρρέει.

Τα τελευταία χρόνια, με την ψήφιση των μνημονίων, όλο το βάρος της λάθος πολιτικής που ακολουθήθηκε έπεσε στις πλάτες των εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων και μικρομεσαίων της Χώρας μας.

Πολλοί από τους συνανθρώπους μας, ιδιαίτερα οι μακροχρόνια άνεργοι, έχουν έρθει σε απόγνωση και αυτό γιατί δεν μπορούν να έχουν ούτε τα στοιχειώδη πράγματα που παρέχονται σε κάθε πολιτισμένο Κράτος, όπως το δικαίωμα στην υγεία, στερώντας τους τα αυτονόητα «ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη».

Σας καλούμε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων , τουλάχιστον σε αυτό το μείζον πρόβλημα και να δώσετε λύση σε όλους εκείνους που έχουν μείνει ανασφάλιστοι γιατί δεν συμπλήρωσαν τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων, δίνοντας με αυτό τον τρόπο μια ανάσα ζωής τόσο στους ίδιους όσο και των παιδιών τους.

Όσο κωφεύετε σε τέτοιου είδους ζητήματα είστε υπεύθυνοι ακόμα και για άδικα χαμένες ζωές.

ΚΟΙΝ/ΣΗ: Πρόεδρο ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλο Ευάγγελο, ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΑΡ Κ. Κουβέλη Φώτη
Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Λυκουρέντζο Ανδρέα, Υπουργό Εργασίας , Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας κ. Βρούτση Ιωάννη\’\’

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook