«Κανένα από τα στελέχη μας που τοποθετήθηκαν, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο την τελευταία εβδομάδα, δεν υποστήριξε θέση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και την ευρωζώνη», διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ  Π. Σκουρλέτης.α

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ είπε πως η θέση του κόμματος είναι ξεκάθαρη και πρόσθεσε: «Το ότι έγινε τοποθέτηση περί φετίχ, δε νομίζω ότι παραπέμπει στο συμπέρασμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της εξόδου από την ευρωζώνη, όταν μάλιστα αυτό είναι πλήρως αποσαφηνισμένο και προεκλογικά και μετεκλογικά».

Ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για απόπειρα διαστρέβλωσης των θέσεων που διατυπώθηκαν στο πλαίσιο της ανάλυσης για την οικονομία αλλά έστειλε εμμέσως και μήνυμα στα στελέχη να είναι προσεκτικά στις δηλώσεις τους.

«Έγινε μια προσπάθεια τραβηγμένη από τα μαλλιά να τεκμηριωθεί μια εικόνα ότι υπάρχει μια πολυγλωσσία, η οποία δείχνει αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις» ανέφερε ο  εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ  και πρόσθεσε: «Από την άλλη, είναι προφανές ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος από το 4,5-5% που ήταν πριν από ένα χρόνο, και έχει φτάσει σχεδόν στο 30%, υπάρχει ένας τεράστιος μεγεθυντικός φακός από πάνω του, άρα θα έλεγε κανείς ότι δεν έχουν την πολυτέλεια τα στελέχη του και οι βουλευτές του να εκφράζονται με την ίδια άνεση λόγου που είχαν όταν το κόμμα μας ήταν σε πολύ χαμηλό ποσοστό».

 

protothema.gr