Το σενάριο που ήθελε τη Σούπερ Λίγκα να αναβάλει τους αγώνες των ομάδων που δεν θα εξασφάλιζαν πιστοποιητικό συμμετοχής από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, εγκαταλείπεται. Οι αγώνες της πρεμιέρας θα διεξαχθούν όλοι κανονικά, ανεξάρτητα από τις αποφάσεις της Επιτροπής, η οποία θα εκδώσει πόρισμα για τις παραβάσεις των ΠΑΕ και οι κυρώσεις θα επιβληθούν μεταγενέστερα. Άγνωστο τι θα γίνει με τα δελτία των ποδοσφαιριστών που απέκτησαν οι ομάδες που δεν έχουν φορολογική ενημερότητα. 
Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν από τη Σούπερ Λίγκα αμέσως μετά την ανακοίνωση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, πρέπει να θεωρείται πλέον δεδομένο πως οι αγώνες της 1ης αγωνιστικής θα διεξαχθούν όλοι κανονικά και δεν θα υπάρξει κάποια αναβολή. 
Αυτό θα συμβεί ανεξάρτητα από τις οριστικές αποφάσεις που θα λάβει η ΕΕΑ την προσεχή Παρασκευή. Κατά συνέπεια, ακόμα και αν κάποια ΠΑΕ δεν λάβει πιστοποιητικό, θα αγωνιστεί κανονικά στους αγώνες του Σαββατοκύριακου. 
Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι η εξής: Για τις ομάδες που εξακολουθούν να μην πληρούν τις προϋποθέσεις και δεν λάβουν άδεια ούτε την Παρασκευή, η ΕΕΑ θα συντάξει ένα πόρισμα και θα το διαβιβάσει στην ΕΠΟ. Η ομοσπονδία από την πλευρά της θα στείλει το πόρισμα στην πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, προκειμένου η τελευταία να καλέσει τις εν λόγω ομάδες σε απολογία και να επιβάλει τις ποινές που προβλέπει ο πειθαρχικός κώδικας, ανάλογα φυσικά με την παράβαση. Ακολούθως οι υποθέσεις θα εξεταστούν και σε δεύτερο βαθμό από την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ. 
Είναι σαφές, λοιπόν, ότι για να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις, θα χρειαστεί κάποιος χρόνος. Εν τω μεταξύ, όμως, οι ομάδες θα αγωνίζονται κανονικά και οι όποιες ποινές θα επιβληθούν μεταγενέστερα και θα λειτουργήσουν αναδρομικά. 
Οι ποινές μπορεί να είναι πρόστιμο (για μη κατάθεση εγγυητικής), αλλά μπορεί να είναι και αφαίρεση βαθμών ή αποβολή από το πρωτάθλημα (για μεγάλα χρέη προς το δημόσιο και μη κατάθεση φορολογικής ενημερότητας). 
Στην περίπτωση αποβολής (ο κανονισμός μιλάει για υποβιβασμό στην επόμενη κατηγορία), η Σούπερ Λίγκα δεν προτίθεται να προβεί σε αντικατάσταση με ομάδα Β’ Εθνικής (αφού άλλωστε θα έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα), αλλά θα συνεχίσει το πρωτάθλημα με 15 ή και λιγότερες ομάδες! 
Εξάλλου, το σπουδαιότερο θέμα που απασχολεί αυτές τις κρίσιμες ώρες τη Σούπερ Λίγκα και τις ΠΑΕ που δεν έχουν φορολογική ενημερότητα, είναι τι θα γίνει με τους παίκτες που έχουν αποκτηθεί στη μεταγραφική περίοδο που διανύουμε. Διότι χωρίς ενημερότητα, η ΕΠΟ δεν μπορεί να εκδώσει δελτία. 
Ο συνεταιρισμός έχει ζητήσει από την ομοσπονδία να υπάρξει έκδοση δελτίων με… προσωρινό χαρακτήρα και εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι το αίτημα τους θα γίνει δεκτό. Ωστόσο, στελέχη της ΕΠΟ, διαρρέουν τις τελευταίες ώρες ότι δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε μια τέτοια κίνηση, διότι θα πρόκειται για καραμπινάτη παρατυπία…
sport-fm.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook